300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

CIA: "Φρικιαστική" η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν

To σκέφτεται ακόμα η αμερικανική κυβέρνηση και η CIA για το αν θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα την φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν, αφού εκτιμά πως θα προκαλέσει φρίκη στον κόσμο. Έτσι λοιπόν, οι αποδείξεις καθυστερούν και οι Ταλιμπάν έχουν πια κάθε δικαίωμα να αμφισβητούν το θάνατο του ηγέτη τους. 

Η φωτογραφία του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι "φρικιαστική", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει, εάν θα την δώσει στη δημοσιότητα ή όχι.

Ο Κάρνεϊ είπε ο Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε μολονότι δεν οπλοφορούσε τη στιγμή που οι άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στην κατοικία του και τον σκότωσαν. 
Αμφισβητούν οι Ταλιμπάν

"Καθώς οι Αμερικανοί δεν προσέφεραν καμία αποδεκτή ένδειξη για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και καθώς στενοί συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το θάνατό του (...) γι' αυτό το Ισλαμικό Εμιράτο θεωρεί οποιαδήποτε ισχυρισμό πρόωρο",
 αναφέρει σε ανακοίνωσή του που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον Τύπο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν, οι οποίοι πρόσφεραν καταφύγιο στον Μπιν Λάντεν στο νότιο Αφγανιστάν πριν και αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιομέχρι οι συνεργάτες του ηγέτη της αλ Κάιντα να τους δώσουν αποδείξεις για το θάνατό του.

Η Ουάσινγκτον προς το παρόν δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σορό του Μπιν Λάντεν ή από την ταφή του, προκαλώντας ερωτήματα σε κάποια ισλαμιστικά φόρουμ σχετικά με το αν έχει σκοτωθεί ή όχι.

Άλλες ισλαμιστικές ομάδες κατήγγειλαν τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν, όμως οι Ταλιμπάν παρέμειναν σιωπηλοί μέχρι σήμερα.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η σιωπή είναι ακόμη μία προσπάθεια των Ταλιμπάν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από την αλ Κάιντα καθώς προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι οι φιλοδοξίες τους περιορίζονται στο Αφγανιστάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply