300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Νέα μοντέλα της Opel στην οικογένεια των OPC

ΔΕΙΤΕ: Κορυφαίες επιδόσεις των Corsa OPC και έπεται η αντίστοιχη έκδοση του Astra


Δίνοντας στη δημοσιότητα νέο φωτογραφικό υλικό για τις νεότερες εκδόσεις των Corsa OPC Nürburgring Edition, και Insignia OPC Unlimited η Opel ανακοινώνει με σχετικό δελτίο τύπου, ότι τη γκάμα θα πλαισιώσει και το νεότερο δημιούργημα της που δεν είναι άλλο από την τρίθυρη έκδοση του Astra.


Η οικογένεια μοντέλων Opel OPC αποκτά δύο ελκυστικά νέα μέλη. Την κατηγορία σπορ μικρών αυτοκινήτων πλαισιώνει το Corsa OPC «Nürburgring Edition» με περιορισμένη παραγωγή περίπου 500 μονάδων. Συγκριτικά με το υπάρχον Corsa OPC προσφέρει αυξημένη ισχύ σε 210 ίππους (από 192 ίππους) και ροπή 250 Nm (από 230 Nm). Η πρόσθετη ελκτική πρόσφυση και η ευστάθεια διασφαλίζονται με το μηχανικό πολύδισκο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το νέο σπορ πλαίσιο Bilstein και τα πανίσχυρα φρένα Brembo.


Οι ονομαστικές τιμές επιδόσεων δείχνουν ότι οι μηχανικοί του OPC έχουν δημιουργήσει ένα ακόμα κορυφαίο σπορ πακέτο. Το Corsa OPC «Nürburgring Edition» επιταχύνει στα 100 χ.α.ω. σε 6,8 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 230 χ.α.ω. Η απόδοση του ECOTEC κινητήρα Euro 5 φαίνεται στις στάνταρ τιμές κατανάλωσης καυσίμου (7,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα) και εκπομπών CO2: 178 γρ./χιλιόμετρο).


Στη μεσαία κατηγορία υψηλών επιδόσεων το Insignia OPC των 325 ίππων διατίθεται τώρα σε έκδοση «Unlimited». Αντίθετα με το βασικό μοντέλο, δεν έχει ηλεκτρονικό περιοριστή της μέγιστης ταχύτητας στα 250 χ.α.ω. Ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος και την έκδοση κιβωτίου, η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 270 χ.α.ω. Για την αποδοτική και ασφαλή χρήση του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής της, η Opel προσφέρει μία εκπαίδευση οδήγησης OPC που περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς.


Όπως προβλέπεται για όλα τα μοντέλα Υψηλών Επιδόσεων Opel, το Corsa OPC «Nürburgring Edition» και το Insignia OPC «Unlimited» υποβλήθηκαν σε ένα ειδικό πρόγραμμα δοκιμών 10.000 χλμ. κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες της πίστας Nordschleife (Nürburgring) για επιβεβαίωση της αντοχής τους και ρυθμίσεις των συστημάτων πλαισίου και μετάδοσης. Η καταπόνηση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπάγεται σε συντελεστή 18, που αντιστοιχεί σε 180.000 χλμ. οδήγησης σε κανονικό δρόμο.


Το Opel Corsa OPC «Nürburgring Edition» των 210 ίππων

To Opel Insignia OPC «Unlimited» που χωρίς τον κόφτη αγγίζει τα 270 χ.α.ω. τελικής


Σημαντικό project OPC: Τρίτη γενιά Astra OPC

Ενθουσιώδεις οδηγοί και οπαδοί της Opel ήδη ανυπομονούν για το επόμενο project OPC. Οι μηχανικοί του OPC προγραμματίζουν την τρίτη γενιά Astra OPC. Σαν κορυφαίο μοντέλο Astra, το προσεχές Astra OPC θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία μικρομεσαίων σπορ αυτοκινήτων. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2010, η Opel έδωσε μία πρώτη γεύση από τις δυναμικές γραμμές, τις ανάγλυφες επιφάνειες και τη μυώδη του εμφάνιση με το πρωτότυπο Astra GTC Paris. Ο high-tech turbo κινητήρας του δυναμικού τρίθυρου μοντέλου με άμεσο ψεκασμό βενζίνης, αποκάλυψε τις τεράστιες δυνατότητες επιδόσεων του μελλοντικού Astra OPC.



Η έκδοση Astra GTC Paris που είδαμε στην έκθεση Παρισιού του 2010

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply