300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Spiegel: "Η Ευρώπη μαθαίνει από τα λάθη της στην περίπτωση της Ελλάδας"

Σαν...πειραματόζωο αντιμετωπίζει τη χώρα μας, δημοσίευμα του περιοδικού SpiegelOnline, καθώς αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις εμπειρίες που αποκόμισε από την Ελλάδα, φαίνεται ότι χειρίζεται την περίπτωση της Πορτογαλίας πιο ήπια.

Αυτή η εκτίμηση ανήκει στον Γιενς Χόγκρεφε, οικονομικό ερευνητή στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου, ενώ ο ίδιος συνεχίζει και αναφέρει ότι “Δίνεται περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση της Λισσαβόνας να θέσει υπό έλεγχο τα προβλήματά της.

Ακόμα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα μέτρα λιτότητας για την Πορτογαλία επιδρούν λιγότερο σκληρά από εκείνα των προηγούμενων πακέτων διάσωσης.

Είναι δε, πιο ήπια από εκείνα για την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία

Γερμανία: Αναδιάρθρωση χωρίς "κούρεμα" των ομολόγων για την Έλλαδα


Εν τω μεταξύ, το Βερολίνο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θεωρεί αναπόφευκτη μια μορφή αναδιάρθρωσης μέχρι το 2012 για την Ελλάδα.

Τώρα όμως, προωθείται το σενάριο της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους χωρίς "κούρεμα" στην αξία των ομολόγων.

Σύμφωνα με τον Λαρς Φελντ, μέλος του γερμανικού κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικών συμβούλων, η αναδιάρθρωση θα συνέβαλλε και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης που θα ενεργοποιηθεί από τα μέσα του 2013.

Το ζήτημα είναι, σύμφωνα πάντα με τον Φελντ, να εξασφαλιστεί και η συμμετοχή των ιδιωτών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, δηλαδή να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply