300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Spiegel: Η Ελλάδα δεν έπιασε τους στόχους – Διαψεύδει το ΔΝΤ

Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί στην Ελλάδα η πέμπτη δόση του δανείου, διαμηνύει με δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που κάνει λόγο για κρίσιμη περίοδο στην Αθήνα, αφού η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις στον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων της. Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως το ΔΝΤ διαψεύδει τις εν λόγω πληροφορίες.

Το Spiegel επικαλείται πληροφορίες από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων της τρόικας, σύμφωνα με την οποία έχει γίνει μια ανησυχητική διαπίστωση:

Η Ελλάδα έχει  χάσει όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί για το πακέτο στήριξης, ενώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με το περιοδικό , η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά περισσότερα από ό,τι έχει συμφωνηθεί, ενώ τα έσοδα είναι πολύ χαμηλότερα απ' ό,τι απαιτούνται.

“Τα προβλήματα αυτά μπορεί να έχουν μοιραίες συνέπειες”, προειδοποιούν στην έκθεση τους οι εμπειρογνώμονες.

Η τρόικα λοιπόν προτείνει να προχωρήσει άμεσα σε ιδιωτικοποιήσεις, αφού η Ελλάδα κατέχει περιουσία που αξίζει περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ.
Διαψεύδει το ΔΝΤ

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Ρόιτερ αναφέρει πως το ΔΝΤ διαψεύδει τις πληροφορίες που πηγάζουν από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

 "Οι πρόσφατες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς",
ανέφερε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται καλή πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα"
, πρόσθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply