300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Η Stratos… ζει!







Οι μεγαλύτεροι την είχαν σε αφίσα πάνω από το κρεβάτι τους και… «στοίχειωνε» τα όνειρά τους. Κάποιοι από αυτούς την απέκτησαν όταν… μεγάλωσαν. Οι νεότεροι σίγουρα την έχουν καμαρώσει σε παλιά βίντεο να αλωνίζει κάποιες από τις σημερινές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ο λόγος για την θρυλική Lancia Stratos που είχε οργώσει δεκάδες ειδικές διαδρομές και, στην αγωνιστική έκδοσή της, αποτελούσε όνειρο θερινής νυκτός για πολλούς «γκαζοφίλ».


Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, γνωρίζοντας την αγάπη του κοινού προς την Stratos, αποφάσισε να δώσει νέα σάρκα και οστά σε μία σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου που μεσουρανούσε την δεκαετία του 1970 αλλά και αργότερα. Μία έκδοση που αν μη τι άλλο καθίσταται «πανάξια» να αφήσει το στίγμα της.


Οι πρώτες μετρήσεις κάνουν λόγο για επιδόσεις, από ηρεμία στα 100km/h, σε μόλις 3,3 secs! Με λίγα λόγια το «καμάρι» της Lancia μπαίνει τρελή σφήνα σε μεγαθήρια της σύγχρονης αυτοκίνησης.


Χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα 4,3 λίτρων από την Ferrari F430 Scuderia ο οποίος αποδίδει 547 ονομαστικούς ίπππους στις 8.200rpm και 500Nm ροπής stiw 3.750rpm. To βάρος του οχήματος υπολογίζεται στα 1,247 κιλά. Συνεπώς, με εύκολους υπολογισμούς η αναλογία κιλών/ίππο αγγίζει τα εντυπωσιακό 2,3!


Για την μετάδοση στον πίσω άξονα χρησιμοποείται ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο με την κάθε εναλλαγή να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου… Δεν το λες και λίγο!
Η τελική ταχύτητα του εντυπωσιακού οχήματος προσδιορίζεται στα 274 km/h.


Ωστόσο, υπάρχει και ένα αρνητικό στην όλη υπόθεση… Η νέα Stratos αποτελεί concept car, ως εκ τούτου, δεν θα βγει ακόμα από την γραμμή παραγωγής μαζικά. Ένα και μόνο μοντέλο έχει κατασκευαστεί.


Ευχή όλων μας να «ζωντανέψει» και στους δρόμους…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply