300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Αρνήθηκε τη συναίνεση ο Σαμαράς (vids)


Την άρνηση του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση διατύπωσε απερίφραστα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνευθύνη των πολιτικών κομμάτων ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 
Οι δύο άνδρες μίλησαν για περίπου μια ώρα.

"Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.", είπε σε δήλωση του ο κ. Σαμαράς.

"Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…"
 πρόσθεσε.

"Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω"
 δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

"Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο"

"Τέτοια συναίνεση δεν δίνω"
 είπε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Σαμαρά πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις για την επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά πως όσα ακούγονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας για νέους φόρους, αύξηση ΦΠΑ κλπ., δεν είναι αποφάσεις, αλλά προτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν στο πλαίσιο της συζήτησης για την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον συνομιλητή του ότι θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα και με πλήρη διαφάνεια.

Σχετικά με την πληροφορία ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καλούσε το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ για περαιτέρω συζήτηση, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τίποτα σχετικό, αλλά θα ήταν ανοιχτή σε μια τέτοια συζήτηση.


Δηλώσεις Σαμαρά by fon1972
Απόσπασμα από τη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά:

Συνάντηση Παπανδρέου Σαμαρά by fon1972


Καρατζαφέρης: Συνευθύνη και όχι συνέναιση 

Σε ήπιους τόνους κινήθηκε η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν φτάνει μια αόριστη συνέναισε αλλά συνευθύνη των πολιτικών δυνάμεων.

"Πρέπει να αναλάβουν όλα τα κόμματα τις ευθύνες τους και να πάρουν ένα κομμάτι από το βάρος της κυβέρνησης", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 


Δηλώσεις Καρατζαφέρη by fon1972



Α. Τσίπρας: "Να φύγει ο Παπανδρέου"
Μετά το τέλος της συνάντησης με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία συναίνεση στις επιλογές που επιβάλλει το Μνημόνιο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
"Δεν θα συναινέσουμε στη λεηλασία του ελληνικού λαού και στο έγκλημα εις βάρος της χώρας. Η κυβέρνηση και η οικονομική πολιτική της έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Και μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχτεί την αποτυχία του. ΗΣτην εγκληματική αυτή πολιτική, δεν θα μάς βρει συνένοχους το ΠΑΣΟΚ".
Και κατέληξε: "Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει. Αν μας ζητούν να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη, τότε το λόγο έχει ο ελληνικός λαός".
Αργότερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. 

Το ΚΚΕ έχει αρνηθεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply