300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Παγίδευσαν εκατοντάδες σωματίδια αντι- ύλης, για 16 λεπτά!


  Ερευνητές του προγράμματος Alpha, που λαμβάνει χώρα στο CERN, κατάφεραν ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών: δημιούργησαν εκατοντάδες σωματίδια αντι-ύλης και τα «παγίδευσαν» για 16 ολόκληρα λεπτά!
 Τα 1005 δευτερόλεπττα, αποτελούν ένα χρονικό διάστημα ικανό για να παρατηρήσουν και να μελετήσουν οι επιστήμονες τα άτομα αντι- υδρογόνου, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια εντυπωσική πρόοδο αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγους μήνες είχαν καταφέρει να «παγιδεύσουν» μόνο λίγες δεκάδες σωματίδια, για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου.
  Η δημιουργία και «παγίδευση» 309 ατόμων αντι-υδρογόνου έγινε από τους υπευθύνους του ερευνητικού προγράμματος ALPHA, στο οποίο ένας επιβραδυντής αντιπρωτονίων, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία σωματιδίων αντι-ύλης.
Αντι- ύλη: ένα μεγάλο κοσμικό μυστήριο!
  Μέχρι σήμερα η επιστήμη θεωρεί ότι κατά την γέννηση του Σύμπαντος, η αντι-ύλη ήταν τόση όση και η ύλη. Στη συνέχεια όμως, η αντι- ύλη εξαφανίστηκε και αυτό αποτελεί για τους επιστήμονες ένα μεγάλο κοσμικό μυστήριο η λύση του οποίου, θα φώτιζε άγνωστες πτυχές της δημιουργίας και εξέλιξης του Σύμπαντος.
   Αυτό που αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια των φυσικών να μελετήσουν διεξοδικά τα σωματίδια αντι-ύλης, ήταν πως αυτά μόλις έρθουν σε επαφή με την ύλη αλληλοεξουδετερώνονται δημιουργώντας καθαρή ενέργεια.
  Είναι λοιπόν σαφές ότι, για όσο περισσότερο χρόνο καταφέρουν να έχουν στην διάθεσή τους οι επιστήμονες τα σωματίδια αντι-ύλης, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουν να την "αποκωδικοποιήσουν".
Τα πολύτιμα 1005 δευτερόλεπτα!
  Οι ερευνητές στο CERN, με την βοήθεια της ειδικής συσκευής κατάφεραν να δημιουργήσουν μια «μαγνητική παγίδα» η οποία «παγίδευσε» τα σωματίδια αντι-ύλης, εμποδίζοντάς τα να έρθουν αμέσως σε επαφή με την ύλη και να εξαφανιστούν.
  Ο βασικός στόχος των φυσικών είναι να διαπιστώσουν αν η βαρύτητα επιδρά πάνω στην αντιύλη με τον ίδιο τρόπο που ενεργεί και στην κανονική ύλη. Αυτό θα το μελετήσουν, παρατηρώντας άν το αντι-υδρογόνο, αφού αφεθεί ελεύθερο, θα πέσει στο έδαφος, ή θα «πετάξει» προς τα πάνω!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply