300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ημιυπαίθριοι: παγίδευσαν 600.000 πολίτες- Δείτε όλους τους φόρους


Παρά τις διαβεβαιώσεις από τα πιο επίσημα κυβερνητικά χείλη οι ημιυπαίθριοι...
έρχονται να γίνονται το νέο χαράτσι.

Τα τετραγωνικά τους θα συνυπολογίζονται και θα αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης με όλους τους σχετικούς φόρους.


Με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών βάζει φωτιά στα πορτοφόλια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους, ενώ είχα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θα υπολογίζονται τελικά στο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα των ημιυπαίθριων χώρων.

Αυτές τις διαβεβαίωσεις είχε κάνει προ διμήνου περίπου η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη η οποία είχε δηλώσει πως οι συγκεκριμένοι χώροι δηλαδή οι ημιυπαίθριοι θα δηλώνονται με τον τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα και όχι σαν τεκμήριο διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, όσοι ημιυπαίθριοι χώροι ‘τακτοποιήθηκαν‘ με το νόμο 3843 του 2010, θα λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης και την ιδιοκατοίκηση.

Για πρώτη φορά θα συμπεριληφθούν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθεί το 2012, όπως αναφέρεται- μεταξύ των άλλων- στην ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στην ίδια εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος, αλλά δεν αναζητούνται και τυχόν φόροι που έχουν καταβληθεί.


Επίσης οι ημιυπαίθριοι που τακτοποιήθηκαν, δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, ενώ θα λαμβάνοντα υπόψη στο εισόδημα.

Όσον αφορά στη δήλωσή τους στην εφορία, το 2012, θα περιληφθούν οι χώροι που έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2010, καθώς και όσοι έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2011. Διευκρινίζεται ότι οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2011, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να δηλωθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση του 2011, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 και έτσι θα συνεχίζουν να δηλώνονται και τα επόμενα οικονομικά έτη.

Σε περίπτωση, που παρά την υποχρέωση δήλωσής τους, διαπιστωθεί ότι οι τακτοποιημένοι χώροι δεν δηλώνονται ή δηλώνονται ανακριβώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται μετά την τακτοποίησή τους, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις (αδυναμία μεταβίβασης, επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων).


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply