300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όταν ο Παναθηναϊκός έριξε 8 γκολ στον Ολυμπιακό

Η «πράσινη» «οχτάρα» στον Θρύλο
Ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε η 1η Ιουνίου του 1930...

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό που δεν είχε γίνει ακόμα εχθρός αφού τότε διεξαγόταν μόλις το τρίτο Εθνικό Πρωτάθλημα.

Οι ευρηματικοί φίλοι των Πειραιωτών έφτασαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κρατώντας ένα φέρετρο για να «κηδέψουν» τον Παναθηναϊκό, όμως τα σχέδιά τους ανατράπηκαν.

Τότε οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν με την μεγάλη ομάδα των αδερφών Ανδριανόπουλων, ενώ στον πάγκο τους καθόταν ο Τσεχοσλοβάκος Γιαν Κοψίβα με θητεία στην Μπαρτσελόνα. Προπονητής των «πράσινων» ήταν ο Ούγγρος Γιόσεφ Κίνσλερ. Ενώ διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός, Μπαλαρσίνα.

Οι «πράσινοι» χάνουν το μέτρημα των γκολ που πετυχαίνουν και στο τέλος το σκορ γράφει 8-2. Συγκεκριμένα το πρώτο ημίχρονο λήγει 4 -0 με σκόρερ τους Συμεωνίδη και Μεσσάρη που πετυχαίνουν από δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δε βάζουν φρένο και συνεχίζουν το ρεσιτάλ με ακόμα ένα γκολ από τον Πιεράκο. Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος σημειώνει δύο τέρματα και μειώνει για τους Πειραιώτες, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Ο Κουράντης πετυχαίνει αυτογκόλ και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται με τον Πιερράκο να σκοράρει ξανά και τον Μηγιάκη να δίνει ακόμα μεγαλύτερη έκταση στον θρίαμβο. Μπροστά στα μάτια 10,000 φιλάθλων (ρεκόρ προσέλευσης εκείνης της εποχής) ο Ολυμπιακός ταπεινώνεται και ριζώνει μέσα του η ιδέα της εκδίκησης, που θα έρθει λίγα χρόνια μετά.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, το φέρετρο διαλύεται και τα κομμάτια του θα χρησιμεύσουν για τα επεισόδια που ακολουθούν, τα πρώτα ίσως καταγεγραμμένα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός νικά και στον επαναληπτικό με 2-1 και κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα, αλλά θα κάνει 20 χρόνια για να ξαναδεί τίτλο.

Τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν κατά σειρά: 10' Συμεωνίδης, 20' Μεσσάρης, 25' Μεσσάρης, 30' Συμεωνίδης, 53' Πιερράκος ,56' και 59' Γιώργος Ανδριανόπουλος (Ολυμπιακός), 72' Κουράντης (αυτογκόλ), 76' Μηγιάκης και 81' Πιερράκος

Παναθηναϊκός: Αργυράκης, Πιερράκος, Βασιλείου, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Μεσσάρης, Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Πιερράκος.

Ολυμπιακός: Γραμματικόπουλος, Σοφράς, Κουράντης, Λάλης, Λεκκός, Πανόπυλος, Διολέτης, Τερζάκης, Ν. Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Λ. Ανδριανόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply