300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ο "κανίβαλος" Δίας, "έφαγε" τον πλανήτη Άρη!




  Το μικρό μέγεθος του πλανήτη Άρη, αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού των επιστημόνων εδώ και πολλές δεκαετίες. Μία νέα θεωρία που επιχειρεί να το ερμηνεύσει, είναι αυτή που θεωρεί ως υπεύθυνο τον "κανίβαλο" Δία.
  Σύμφωνα με αυτήν, ο Δίας άρπαξε τα δομικά υλικά του Άρη, για να φτιάξει την ζώνη αστεροειδών που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο πλανήτες. Αυτό είχε σαν συνέπεια, να αναγκαστεί ο κόκκινος πλανήτης να αναπτυχθεί με όσα υλικά του είχαν απομείνει και τελικά να παραμείνει μικρός σε μέγεθος.

Δίας: ένας πλανήτης "κανίβαλος"΄;

   H ομάδα των ερευνητών που διατύπωσε την νέα θεωρία υποστηρίζει ότι πριν από περίπου 4,6 δισ. έτη, όταν ακόμη το ηλιακό μας σύστημα αναπτυσσόταν, ο Δίας κυκλοφορούσε ελεύθερα μέσα σε αυτό επεμβαίνοντας (με τον όγκο και την βαρυτική του έλξη) στην διαμόρφωση του.

  Κάποια στιγμή, πέρασε από την περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα ο Άρης, όταν ακόμη εκεί υπήρχε διάσπαρτη κοσμική ύλη. Σε αυτό το πέρασμα, ο Δίας "σάρωσε" μια σημαντική ποσότητα αυτής της ύλης. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, λένε, τότε πιθανότατα η ύλη θα προστίθετο σε αυτή που παρέμεινε εκεί, δημιουργώντας έναν τεράστιο πλανήτη, τον Άρη.
  Παρ'ολα αυτά, συνεχίζουν οι επιστήμονες, ο Άρης θα μπορούσε να αναπληρώσει τη  μάζα του από  βράχους που θα προέρχονταν από την περιοχή του Κρόνου. Ούτε αυτό όμως έγινε, αφού όπως παρατήρησαν στις προσομοιώσεις που έκαναν, ο Δίας εγκαταλείποντας την περιοχή του κόκκινου πλανήτη κινήθηκε προς την περιοχή του Κρόνου και "καταβρόχθησε" και από εκεί κοσμική ύλη, ολοκληρώνοντας έτσι την δημιουργία της εντυπωσιακής ζώνης των αστεροειδών! 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply