300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Παπανδρέου: "Μεσοπρόθεσμο ή καταστροφή"

Την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, επέδειξε ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς όπως είπε "η εναλλακτική λύση είναι η καταστροφή της χώρας." Τόνισε για μια ακόμα φορά πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο τοποθέτησης προσώπων κοινής αποδοχής σε καίριες θέσεις.

Σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που απαιτούνται για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν διλήμματα και πως η απόφαση είναι να μη ζήσει ο ελληνικός λαός τις συνέπειες μια χρεοκοπίας.

Επανέλαβε την πρόσκλησή του για εθνική συνεννόηση, ξεκαθαρίζοντας ακόμα μια φορά πως “πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα οι πολιτικές δυνάμεις ότι έχουμε καταλάβει το διακύβευμα για την πατρίδα μας.”

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στους πολίτες που διαμαρτύρονται επισημαίνοντας ότι δικαίως αγανακτούν καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στη σπατάλη και στη διαφθορά.

Θα αλλάξουμε τόσο ριζικά τη χώρα μας, ώστε να απαλλαγεί από επιτηρήσεις και να σταθεί στα δικά της πόδια” υποσχέθηκε ο κ. Παπανδρέου.

Αυτοί που είχαν συνηθίσει στα πελατειακά προνόμια καλά θα κάνουν να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα ξεβολευτούν” προειδοποίησε.

Ποτέ στη ζωή μου δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμασταν μπροστά στην ανάγκη να κόψουμε συντάξεις για να μπορεί το κράτος να συνεχίσει να καταβάλλει συντάξεις. Να επιλέξουμε τη λιγότερο οδυνηρή από δύο επιλογές, η μία δύσκολη, η άλλη- αυτή της χρεοκοπίας- καταστροφική”.

"Οποιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από μια τέτοια κρίση με εύκολο τρόπο, ίσως να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος και το βάθος της" συμπλήρωσε.

Έχω αποδείξει μέσω των ανοικτών διαδικασιών για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης ότι δεν αποκλείω κανέναν Έλληνα, καμία Ελληνίδα, που μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας.”
Δεν αποκλείω επίσης πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις, κάτι που είπα και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δεν είμαι όμως της άποψης ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία κυβέρνηση τεχνοκρατών” εξήγησε αναφερόμενος στο ζήτημα τοποθέτησης προσώπων κοινής αποδοχής.

Επίσης τόνισε ότι δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό μήνυμα από τις πλατείες είναι ότι "οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που για χρόνια λειτουργούσε στην αδράνεια, που οδήγησε τη χώρα στη διαφθορά και στη σπατάλη."

Στηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών, καθώς οι αποφάσεις είναι συλλογικές, όπως είπε.

Τέλος απηύθυνε νέα έκκληση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευ
σης, Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση, καλώντας τον να "βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια."

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply