300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ενίσχυση ανάπτυξης και όχι μείωση δαπανών η "κατά Σαρκοζί" λύση για την Ελλάδα




Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα (27/06), ο Γάλλοςπρόεδρος είπε, ότι δουλεύει εντατικά με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περάσει σε εφαρμογή η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.
Είναι το συμφέρον όλων, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα κι αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη”, αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμη, ότι οι γαλλικές τράπεζες συμφώνησαν σε ένα σχέδιο εθελοντικής μετακύλισης του ελληνικού χρέους, με νέα 30ετή ομόλογα, γεγονός που επιβεβαίωσε και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.

“Καταλήξαμε, ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον”,
 είπε χαρακτηριστικά.
Η γαλλική πρόταση έχει ως εξής : Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. 
Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών. 

“Η γαλλική πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει βάση συμβιβασμού, που από την μία υπογραμμίζει την προθυμία για εθελοντική επιμήκυνση των λήξεων και θα πρέπει να αποτρέπει την πρόκληση πιστωτικού επεισοδίου, ενώ από την άλλη θα δώσει λογικά κίνητρα ώστε να την αποδεκτούν οι ιδιώτες ομολογιούχοι”,δήλωσε πηγή από Τράπεζα της Γερμανίας στο Reuters, ενώ άλλη πηγή χαρακτήρισε ενδιαφέρον το μοντέλο αυτό και τρίτη πηγή δήλωσε, ότι το θέμα θα συζητηθεί με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικώνεντός της ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply