300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ραντεβού στα τυφλά

Οδηγός για αρχάριους

Τα blind date ή «ραντεβού στα τυφλά» επί το ελληνικότερον, είναι «σπορ» που απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες ικανότητες. Αν είσαστε άνθρωποι οπλισμένοι με μεγάλες δόσεις χιούμορ και αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει μπορείτε άνετα να δοκιμάσετε την τύχη σας με εκείνον τον πολύφερνο άγνωστο, που η κολλητή, η  μαμά ή το facebook σας ρίχνει τόσο προκλητικά στα πόδια σας.
Αν από την άλλη είσαστε άνθρωπος αγχώδης, που δυσκολεύεστε να αποδεχθείτε μια πιθανή απογοήτευση ή και απόρριψη, ίσως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το «μεγάλο κελεπούρι» για κάποια άλλη.
Πολλές γυναίκες φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανό να συμβούν τα χειρότερα κατά τη διάρκεια ενός πρώτου  ραντεβού στα τυφλά, ότι θα γελοιοποιηθούν ή ότι θα αναγκαστούν να περάσουν ολόκληρο το βράδυ με κάποιον αξιολύπητο τύπο από οίκτο και μόνο. Άλλες πάνε το σενάριο ακόμα πιο μακριά και φαντάζονται ότι ο καλός συνάδελφος της κολλητής, είναι κατά βάθος ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι και το πρωί θα τις βρει πρωτοσέλιδο στο αστυνομικό ρεπορτάζ.
Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να προετοιμαστείτε για τον άγνωστο και να εξασφαλίσετε –στο μέτρο του δυνατού- εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλετε.


Έρευνα

Φροντίστε το ραντεβού με τον άγνωστο να μην είναι κυριολεκτικά «στα τυφλά». Ανταλλάξτε τηλέφωνα και e-mail και κάντε μια μικρή έρευνα στο google και στο facebook ψάχνοντας διάφορα στοιχεία που μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα, τα ενδιαφέροντα, τη δουλειά του κτλ. Δεν είναι αδιακρισία και μην σας πιάνει το «α πα πα, εγώ δεν είμαι κουτσομπόλα». Θέλετε ή δεν θέλετε να μην πάει χαμένο το βράδυ σας;
Αν το ραντεβού το έχει κανονίσει κάποιος κοινός γνωστός σας, φροντίστε να μάθετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε απ’ αυτόν. Μπορεί η κολλητή να το κάνει με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά που να ξέρει κι αυτή όλα όσα θα μπορούσαν να σας κάνουν να μην θέλετε να τον γνωρίσετε;


Επικοινωνία

Φροντίστε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά αρκετές φορές πριν το ραντεβού σας και να συζητήσετε όσο γίνεται περισσότερο από το τηλέφωνο. Σας φαίνεται ο τρόπος ομιλίας του «κάπως»; Σας μιλάει για θέματα που κάνουν τα «καμπανάκια συναγερμού» να χτυπάνε; Αν, για παράδειγμα, κοκορεύεται για τον καβγά που έγινε χθες στο μπαράκι που είχε πάει με τον κολλητό του ή δεν σταματάει να «θάβει» την πρώην του, τότε καλύτερα να αναβάλλετε το ραντεβού για αργότερα ή να το ακυρώσετε οριστικά, αν τα «καμπανάκια» που λέγαμε κοντεύουν να σας ξεκουφάνουν.


Τόπος συνάντησης

Δημόσιο μέρος και μόνο! Μην δεχτείτε και μην προτείνετε ραντεβού στα τυφλά στο σπίτι σας ή στο σπίτι του όσα καλά σημάδια κι αν έχετε.
Επίσης δεν είναι καλή ιδέα το Alou fun park και η γέφυρα της Χαλκίδας για bungee jumping. Καλό θα είναι τέλος, να αποφύγετε εκείνο το ρέστοραν με την «ψαγμένη» κουζίνα με γαλλο-κινεζο-αραβο-μεξικάνικες επιρροές,  καθώς επίσης και το «τελευταίο» υπόγειο μαγέρικο.
Ένα δημοφιλές πολυσύχναστο εστιατόριο ή μπαράκι, είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση. Καλό θα είναι να έχετε επισκεφθεί και στο παρελθόν το συγκεκριμένο μέρος, να αισθάνεστε άνετα και να ταιριάζει στον χαρακτήρα και το στιλ σας, για να δώσετε και το στίγμα σας με αυτόν τον τρόπο.


Ντύσιμο

Η πρώτη εντύπωση είναι όντως πάρα πολύ σημαντική γι’ αυτό φροντίστε με την εμφάνισή σας να δώσετε το μήνυμα που πραγματικά θέλετε.
Σκεφτείτε θετικά, ότι είναι πολύ πιθανό να θελήσετε να ξαναδείτε αυτόν τον άγνωστο. Τι εντύπωση θέλετε να αποκομίσει;  Αν θέλετε να κρύψετε πράγματα -όπως για παράδειγμα ότι το σώμα σας είναι καλυμμένο με τατουάζ- σκεφθείτε ότι αν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν, τότε αργά ή γρήγορα αυτά θα αποκαλυφθούν και είναι εντιμότερο ο άλλος να τα γνωρίζει παρά να έχετε καταναλώσει 3 κιλά makeup για να τα κρύψετε.
Μην ντυθείτε πολύ προκλητικά και ξεχάστε τις ζαρτιέρες εκτός αν ο σκοπός που κανονίσατε αυτό το ραντεβού είναι για να κάνετε σεξ και μόνο.
Ντυθείτε λοιπόν με κάποιο από τα αγαπημένα σας ρούχα, που να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και φυσικά που να ταιριάζει με τον τόπο και την ώρα της συνάντησης. Ακολουθήστε τους ίδιους κανόνες για τα παπούτσια, τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ σας.  Σε γενικές γραμμές φροντίστε με την εμφάνισή σας να είστε «ο εαυτός σας».


Η συνάντηση

Οι περισσότερες από εμάς ξέρουν μέσα σε 5 λεπτά αν ο άντρας που κάθεται απέναντί τους έχει εκείνο το «κάτι». Ωστόσο μην απογοητευτείτε αν αυτά τα 5 λεπτά περάσουν κι εσείς δεν έχετε πάρει ακόμα τα μηνύματα που αναζητάτε, για να αποφασίσετε αν το ραντεβού στα τυφλά είναι επιτυχία ή ναυάγιο. Σκεφτείτε ότι και για εκείνον τα πράγματα είναι εξίσου άβολα, δώστε λίγο χρόνο και στους δυο σας να ξεπεράσετε το άγχος και τα συναισθήματα που σας κάνουν να αισθάνεστε περίεργα.
Προσπαθήστε να φερθείτε επιστρατεύοντας τους καλύτερους τρόπους σας και να ξεκινήσετε μια ευχάριστη και άνετη συζήτηση. Ερωτήσεις για τις περασμένες ή επερχόμενες διακοπές, για τον τρόπο γνωριμίας του με τον κοινό σας γνωστό κτλ θα κάνουν και τους δυο σας  να αισθανθείτε πιο άνετα. Αδιάκριτες ερωτήσεις ή ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου μπορεί να φέρουν και τους δυο σας σε δύσκολη θέση και να χαλάσουν το κλίμα πριν καν προλάβει να φτιάξει.


"Έξοδος κινδύνου"

Το σωστό και το πρέπον είναι να μείνεις στο ραντεβού ακόμα κι αν δεν προέκυψε εκείνο το μαγικό «κλικ».  Αν το παλικάρι είναι πολύ καλό αλλά δεν…  κάντε υπομονή, φάτε το φαγάκι σας, πιείτε το κρασάκι σας και αποχαιρετήστε τον με ευγένεια και χωρίς να του δίνετε υποσχέσεις για επόμενη συνάντηση.
Αν η συμπεριφορά του και οι τρόποι τους σας φέρνουν σε δύσκολη θέση και σας κάνουν να αισθάνεστε ντροπή ή φόβο μην διστάσετε να σηκωθείτε, να πληρώσετε το μερίδιο σας από τον λογαριασμό και να φύγετε σαν κυρία.
Αν τώρα τα πράγματα πήγαν κατ’ ευχήν, τότε σας εύχομαι… Καλό 2o-3o-4o not blind date! Αααα, και μην ξεχάσετε να κάνετε ένα ευχαριστήριο δωράκι στην «προξενήτρα» που σας κανόνισε το ραντεβού. Μην είμαστε και πλεονέκτες!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply