300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Θάλασσες-μυστήρια: Από το τρίγωνο των Βερμούδων ως τη Θάλασσα του Διαβόλου

Θάλασσες-μυστήρια: Από το τρίγωνο των Βερμούδων ως τη Θάλασσα του Διαβόλου(vid)Οι ιστορίες και οι θρύλοι θαλάσσιων σημείων που «εξαφανίζουν» πλοία...

με ανεξήγητο τρόπο εξάπτουν πάντα την ανθρώπινη φαντασία και περιέργεια. Το CNN παρουσιάζει τα δημοφιλέστερα σημεία που κάνουν τη φαντασία αυτών που λατρεύουν τα μεταφυσικά σενάρια, να «καλπάζει».




Το τρίγωνο των Βερμούδων




Η «τριγωνική» περιοχή στη Βερμούδα (Bermuda) τη Φλόριντα και το Πουέρτο Ρίκο είναι το συνώνυμο του θαλάσσσιου μυστηρίου. Το ενδιαφέρον για την ποεριοχή ξεκίνησε από το 1945 οπότε καιεξαφανίστηκε μυστηριωδώς μία ομάδα από στρατιωτικά αεροσκάφη στα οποία επέβαιναν συνολικά 14 άτομα. Λίγο πριν διακοπεί η επικοινωνία, ο πιλότος που προπορευόταν είπε: «Μπαίνουμε σε λευκά νερά. Κάτι δεν πάει καλά εδώ».









Ποτέ δε βρέθηκαν τα ίχνη των αεροσκαφών και από τότε γεννήθηκε ο μύθος του Τριγώνου των Βερμούδων. Κι άλλες εξαφανίσεις έχουν σημειωθεί, όπως ενός πετρελαιοφόρου τάνκερ, μια θαλαμηγού και ενός μιρκού αεροσκάφους. Παράλληλα, μια σειρά βιβλίων έφερε μέχρι και... εξωγήινους στα σχετικά σενάρια. Τα τελευταία χρόνια πάντως, οι ειδικοί έφτασαν στο συμπέρασμα ότι τα συμβάντα στην περιοχή δεν είναι περισσότερα σε σχέση και με άλλες επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο.





Θάλασσα του Sargasso





Λίγο πιο πέρα από το Τρίγωνο των Βερμούδων, στα ανοιχτά του Ατλαντικού ωκεανού βρίσκεται η θαλάσσια περιοχή του Sargasso. Παρά το σημείο που βρίσκονται τα νερά της περιοχής, είναι παραδόξως ζεστά και γεμάτα με τα ομώνυμα (sargassum) θαλάσσια χόρτα.









Η περιοχή έχει μια ενδιαφέρουσα φήμη για ληστεία σκαφών, αλλά και εξαφάνισης των πληρωμάτων τους, με τα πλοία να παραμένουν άδεια και ακυβέρνητα, όπως το Rosalie το 1840. Η περιοχή εμφανίστηκε και στα διάσημα βιβλία του Ιουλίου Βερν.




Παρ' όλα αυτά το μυστήριο δεν υπάρχει πια, αφού τα ήρεμα και ζεστά νερά μέσα σε μια παγωμένη περιοχή δημιουργούνται από ρεύματα.




Η Θάλασσα του Διαβόλου





Η Θάλασσα του Διαβόλου ή αλλιώς το Τρίγωνο του Δράκου είναι μία περιοχή στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά στο νησί Μιγιάκι, περίπου 10 χλμ μακριά από το Τόκιο. Αρχαίοι θρύλοι μιλούσαν για δράκους που ζούσαν στα ανοικτά της Ιαπωνίας, δίνοντας το όνομα στο σημείο.









Σύμφωνα με τον συγγραφέα, Τσαρλς Μπέρλιτζ, η Ιαπωνία έχασε πέντε πολεμικά πλοία την περίοδο 1952-1954, με 100 επιστήμονες να εξαφανίζονται μαζί με αυτά. Οι δίνες του σημείου έχουν ίδια γεωγραφικά πλάτη βόρεια και νότια του Ισημερινού και γι' αυτό στην περιθοχή υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα και ανωμαλίες που συχνά αποδίδονται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.




Ο Αμερικανός συγγραφέας και πιλότος, Λάρι Κιούς έχει καταρρίψει πολλούς από τους μύθους της περιοχής.




Το Τρίγωνο του Μίσιγκαν




Η λίμνη του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ έχει υπάρξει ο τόπος αμέτρητων αναγνωρίσεων περίεργων αντικειμένων και αεροπλάνων-φαντασμάτων. Ο θρύλος του δημιουργήθηκε το 1937 από τον θαλάσσιο ιστορικό Ντουάιτ Μπόουερ, αφού σε ένα βιβλίο του αναφέρεται ότι ένας καπετάνιος εξαφανίστηκε ανεξήγητα από το χώρο των φορτίων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ρουτίνας. Έχοντας δώσει οδηγίες να μην τον ξυπνήσει κανείς μέχρι να μπει το πλοίο στο λιμάνι, δεν βρέθηκε πουθενά, παρά το ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα.




Δεκατρία χρόνια αργότερα, η πτήση 2501 της Northwest Airlines εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μαζί με τους 55 επιβάτες τους. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους δε βρέθηκαν παρά τις έρευνες, όπως και λογική εξήγηση...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply