300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Η κρίση πολλαπλασίασε τις καταγγελίες υποθέσεων διαφθοράς


Υπερδιπλάσιες καταγγελίες, της τάξεως του 245,83%, για παράνομες ενέργειες δημοσίων υπαλλήλων δέχθηκαν το 2010 οι “αδιάφθοροι” της Υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε σχέση με το 2009, γεγονός που βεβαιώνει, πως η οικονομική κρίση ωθεί τους Έλληνες, στην αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς.
Σύμφωνα με το “Βήμα” (14/06), σε έκθεση της Υπηρεσίας, αναφέρεται, ότι η μεγαλύτερη αύξηση καταγγελιών παρουσιάζεται για υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για υπηρεσίες υγείας αλλά και για θέματα απονομής δικαιοσύνης, ενώ “τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αύξηση των υποθέσεων, στις οποίες συμμετέχουν αστυνομικοί και υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίες έχουν χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος”.Η Υπηρεσία το 2010 ασχολήθηκε με 909 υποθέσεις διαφθοράς, έναντι 495 το 2009 και 538 το 2008, με κυρίαρχη θέση να κατέχει η υπόθεση με τις διευκολύνσεις που έκαναν υπάλληλοι της Πολεοδομίας Σύρου, αλλά και αστυνομικοί στους ιδιοκτήτες 157 αυθαιρέτων στη Μύκονοόπου η ζημιά του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται σε 19.925.698 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, το 2010 η Διεύθυνση Εσωτερικών διαχειρίστηκε συνολικά 909 υποθέσεις καταγγελλόμενης διαφθοράς από τις οποίες οι 689 αφορούσαν αστυνομικό προσωπικό, 105 υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα και 69 ιδιώτες.
Εναυσμα αυτών των ερευνών ήταν 785 καταγγελίες από πολίτες για δράση επίορκων υπαλλήλων, από τις οποίες οι 594 αφορούσαν αστυνομικό προσωπικό, 83 υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, 65 αφορούσαν ιδιώτες και οι υπόλοιπες 43 σχετίζονται με “μεικτά σχήματα” διαφθοράς αστυνομικών και υπαλλήλων δημοσίου.
Οι σημαντικότερες υποθέσεις διαφθοράς που αναδείχθηκαν το 2010 στην έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είναι οι εξής:
* Η εξάρθρωση κυκλώματος με τη συμμετοχή 69 ατόμων για την εισαγωγή ναρκωτικών σε φυλακές της χώρας.
* Ο σχηματισμός δικογραφίας εις βάρος 15 αστυνομικών που υπηρετούν στην Θεσσαλονίκη κι οι οποίοι φέρεται να ειδοποιούσαν ιδιοκτήτες καταστημάτων με κουλοχέρηδες, για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους.
* Η σύνταξη δικογραφίας εις βάρος τριών υπαλλήλων τελωνείου της Αττικής οι οποίοι αντί να καταστρέφουν τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που είχαν κατασχεθεί, εκείνοι τα διοχέτευαν πάλι στην αγορά.
* Η σύλληψη δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι οποίοι έπαιρναν 30.000 ευρώ για τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων.
* Ο σχηματισμός δικογραφίας εις βάρος αστυνομικού διευθυντή Υγειονομικού της ΕΛΑΣ σχετικά μεπαράνομες συνταγογραφήσεις σε ατομικά βιβλιάρια υγείας αστυνομικών, ύψους περίπου 150.000 ευρώ.
* Η σύλληψη δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ και ενός δημοσίου υπαλλήλου για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
* Η σύλληψη υπαλλήλου υποκαταστήματος ΙΚΑ και δημοτικού υπαλλήλου σε επαρχιακή πόλη γιατί ζητούσαν μεγάλα ποσά, ο μεν πρώτος για να μην προχωρήσει σε κατασχέσεις επιχειρήσεων που είχαν χρέη προς το ΙΚΑ και ο δεύτερος για να αναθέτει, σε όσους του έδιναν χρήματα, διάφορες εργασίες καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply