300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ολική έκλειψη Σελήνης, ορατή από την Ελλάδα, απόψε.




  Oλική έκλειψη Σελήνης, ορατή και στην χώρα μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε απόψε Τετάρτη 15 Ιουνίου. Η έκλειψη θα είναι "κεντρική", που σημαίνει ότι το φεγγάρι θα διέλθει ακριβώς από το κέντρο της σκιάς της Γης.
 Το φαινόμενο θα ξεκινήσει νωρίς το βράδυ της Τετάρτης και στην χώρα μας δεν θα είναι ορατά τα αρχικά στάδια της έκλειψης. Στη συνέχεια όμως, με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Γη να παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, βυθίζοντας τον δορυφόρο της στο "σκοτάδι"!
  Οπως λένε ειδικοί, η έκλειψη της Σελήνης μπορεί να παρατηρηθεί ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος, συνεπώς δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.
Το χρονοδιάγραμμα της έκλειψης
  Την Τετάρτη 15 Ιουνίου λοιπόν, η ανατολή της Σελήνης αναμένεται περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 και η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ (οπότε η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών).

  Είναι η πρώτη έκλειψη Σελήνης για το 2011 και η ολική φάση της υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει σχεδόν 100 λεπτά! Αυτό θα βοηθήσει τους παρατηρητές -ειδικά όσους θα βρεθούν σε περιοχές με χαμηλό τεχνητό φωτισμό- να μπορέσουν να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος.
  Το τέλος του εντυπωσιακού φαινομένου, αναμένεται λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα είναι ορατή για μια ώρα ακόμη, μέχρι τη 1.00 τη νύχτα!  Η επόμενη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί στις 10 Δεκεμβρίου 2011.
Η ολική έκλειψη Σελήνης, από αστρολογική άποψη!
  Κι αν η έκλειψη αυτή γεμίζει χαρά και ικανοποίηση τους λάτρεις της αστρονομίας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με εκείνους της αστρολογίας! Η έκλειψη, που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη, επηρεάζει κυρίως τους Τοξότες, Ιχθείς, Παρθένους και Διδύμους, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η επίδρασή της σε όσους είναι γεννημένοι στα τρίτα δεκαήμερα των 4 αυτων ζωδίων. Αντίθετα, πιο ευνοημένοι εμφανίζονται οι Κριοί, Λέοντες, Ζυγοί και Υδροχόοι, των τρίτων πάλι δεκαήμερων.
 Γενικά, η ολική έκλειψη σελήνης στο ζώδιο του Τοξότης, το ζώδιο των ξένων και του εξωτερικού, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα και εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες ενώ πολλοί άνθρωποι θα έχουν επαφές με το εξωτερικό.
  Οι ειδικοί συμβουλεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης να μην εμπιστευόμαστε κανέναν και ναι μεν να συνεχίσουμε να κάνουμε σχέδια, αλλά να περιμένουμε να τα υλοποιήσουμε μετά την έκλειψη. Η επίδρασή της  θα κρατήσει περίπου μέχρι την 1 Ιουλίου, οπότε θα γίνει κι άλλη! 
  Ήταν στραβό το κλήμα στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, το 'φαγε και η έκλειψη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply