300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τρεις σταθμοί προς τη σωτηρία της Ελλάδας έως το τέλος της εβδομάδας


Τρεις πολύ κρίσιμους σταθμούς στην πορεία της ελληνικής οικονομίας προς το νέο...
πακέτο οικονομικής βοήθειας απ΄τους κοινοτικούς εταίρους συναντά κανείς μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα και πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Αποδεικνύοντας κατ αυτόν τον τρόπο κι εμπράκτως, ότι αυτό το χρονικό διάστημα, είναι ενδεχομένως το πιο «πυκνό», από πλευράς εξελίξεων, των τελευταίων 10ετιών.

Η αρχή γίνεται σε λίγες ώρες από τώρα, στις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει εκτάκτως το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με μοναδικό αντικείμενο - τί άλλο; - το ελληνικό ζήτημα. Ο στόχος; Να γεφυρωθεί, όσο είναι δυνατόν, το χάσμα μεταξύ ΕΚΤ και καγκελαρίας, σχετικά με το νέο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, που εξακολουθεί να είναι ...αγεφύρωτο.

Οι δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων ότι η αποκόλληση μιας χώρας - μέλους από το ευρώ, δεν θα συνιστά απαραίτητα και το τέλος της Ευρωζώνης, βαραίνουν οπωσδήποτε κι άλλο το κλίμα και συνιστούν ένδειξη των πραγματικών προθέσεων του Βερολίνου, το οποίο ωστόσο δεσμεύθηκε έναντι της Ουάσιγκτον ότι θα συναινέσει στην εξεύρεση λύσης.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θέλει να επιδεικνύει τις πραγματικές του διαθέσεις, οι οποίες, το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηρισθούν, είναι «άγριες». Μετά το αποψινό, ακολουθεί την Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί το νέο πακέτο φορολογικών μέτρων, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ, από πλευράς εσόδων, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνάντηση της κ.Αγκελα Μέρκελ και του κ.Νικολά Σαρκοζί, όπου ουσιαστικά θα κριθεί και η τύχη της Ελλάδας.

Κι αυτό γιατί άλλη συνάντηση τους, ενόψει του επόμενου Συμβουλίου Κορυφής της 23ης Ιουνίου, δεν είναι προγραμματισμένη. Οπότε σε αυτή της Παρασκευής θα ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

newscode.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply