300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Κίτρινη κάρτα στη FYROM για το άγαλμα


Με μια απροσδόκητη κίνηση ο ευρωπαίος επίτροπος Στέφαν Φιούλε έκρουσε τον κώδωνα στη FYROM ότι θα απωλέσει
το καθεστώς της υποψήφιας χώρας όσο οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν και όσο προχωρά σε ενέργειες που χαρακτηρίζονται από την Ελλάδα ως προκλητικές.Ο κ. Φιούλε τα επεσήμανε αυτά σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι Α1 που αποτελεί ένα από τα κανάλια της γειτονικής χώρας που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Το συγκεκριμένο κανάλι δέχεται επίθεση φίμωσης από την κυβέρνηση της FYROM. 
Στον κ. Φιούλε ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι να «σηκώσει» ένα άγαλμα που μοιάζει με τον Μέγα Αλέξανδρο πάνω στο Βουκεφάλα, στο κέντρο των Σκοπίων, κίνηση η οποία θα εγείρει τις οργισμένες αντιδράσεις των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το 12 μέτρων άγαλμα στήθηκε στη βάση του.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απάντησε ότι όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στην ιδιωτική μας ζωή καλό είναι να αποφεύγομε κινήσεις που θα προκαλέσουν τους γείτονές μας. «Ας δούμε τα πράγματα σοβαρά. Αν είχατε έναν γείτονα και δεν μιλάω για τις σχέσεις των δύο κρατών, και υπήρχε κάποιο ζήτημα ανάμεσά σας, οποιασδήποτε φύσης και προσπαθούσατε να το λύσετε είμαι σίγουρος ότι θα αποφεύγατε να κάνετε οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόκληση.  Είναι απλή λογική. Θα περίμενα η κυβέρνηση στα Σκόπια να αποφύγει να κάνει πράγματα που για την ελληνική πλευρά θα θεωρούνταν προκλήσεις» επέμεινε ο Επίτροπος.

Ο κ. Φιούλε δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Υπάρχει  ενδεχόμενο υποβάθμισης της FYROM σε σχέση με την ενταξιακή της πορείας και θα είναι η πρώτη που θα συμβεί στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Πηγη 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply