300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

To cheat or not to cheat?




Αιώνιο και αβασάνιστο ερώτημα. Νομίζω κάτι παρόμοιο είχε γράψει και ο Shakespeare στον Άμλετ αλλά μάλλον το δικό του ερώτημα απαντήθηκε.
Περάσαμε όλες από την φάση, κάποιες μπήκαμε στη διαδικασία να το κάνουμε κιόλας. Τελικά, στη δεδομένη χρονική περίοδο που ζούμε όπου υποτίθεται οι σχέσεις απελευθερώθηκαν και είναι και σχετικά δύσκολο να παραμείνουν μονογαμικές, εμείς τι κάνουμε?
Καταρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν δύο ειδών απιστίες, αυτές που είναι παρόμοιες με σχέση και αυτές που γίνονται μόνο για σεξ. Το πρώτο είδος εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι επικίνδυνη ζώνη. Βγαίνεις με τον άλλον, ρισκάρετε να σας δουν μαζί, σιγά σιγά αναπτύσσονται και συναισθήματα και σύντομα, να το ξέρεις, ο «παράνομος» θα αρχίσει να ζηλεύει τον «νόμιμο».
 Το διάστημα μέχρι να έρθει η στιγμή να αποφασίσεις με ποιον από τους δυο θα μείνεις, θα σου φανεί ένας αγχωτικός αιώνας, αλλά την στιγμή της απόφασης θα δεις ότι δεν σου φτάνει ούτε η μετενσάρκωση για να αποφασίσεις. Άσε που και τον δεύτερο να διαλέξεις, σίγουρα θα χωρίσετε σε ένα σχετικά μικρό διάστημα δεδομένου ότι δεν θα σε εμπιστεύεται πλήρως. Εύκολη απόφαση επομένως: αν είναι να απιστήσεις, μην μπαίνεις σε παράλληλη σχέση, χώρισε με τον πρώτο γιατί δεν σε φταίει και σε κάτι ο άνθρωπος, και μετά κάνε ότι θες. Αν θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, να ξέρεις από τώρα ότι δεν γίνεται.
Το δεύτερο είδος τώρα. Νομίζεις ότι είναι πιο απλό αλλά δεν είναι. Νομίζεις ότι θα κάνεις μια ή δυο φορές σεξ και τελείωσες. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Που τον γνώρισες, πως έγινε η φάση δεν μας απασχολεί. Κάνατε σεξ. Ανταλλάξατε τηλέφωνα.
 Πολύ βολικά δεν ξέρει ότι εσύ είσαι αλλού, οπότε και σε παίρνει τηλέφωνο. Ξαναβρίσκεστε διότι εσύ από μέσα σου λες, «έλα μωρέ, μόνο σεξ είναι». Αυτό άλλωστε δεν κάνουν και οι άντρες χωρίς τύψεις και εγκεφαλικά μπερδέματα? Δεν θα σου δώσω εγώ την απάντηση αλλά η επιστήμη.
 Το κέντρο συναισθημάτων του εγκεφάλου ονομάζεται μεταιχμιακό σύστημα και βρίσκεται ακριβώς μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου. Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου που σημαίνει ότι είναι καλύτεροι στην επεξεργασία προβλημάτων. Αντίθετα, οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δυο ημισφαίρια εξ ίσου και το συναισθηματικό κομμάτι είναι πιο ανεπτυγμένο.
 Οι άντρες είναι προγραμματισμένοι να αποθηκεύουν πληροφορίες αποκλειστικά για το σεξ ενώ οι γυναίκες συνδέουν τον σεξουαλικό ερεθισμό με την συναισθηματική πληρότητα. Αντιλαμβάνεσαι επομένως, ότι δεν μπορείς να κάνεις σεξ χωρίς να συνδεθείς έστω και λίγο συναισθηματικά είτε με την ίδια την πράξη είτε με τις συνέπειες που επιφέρει. Ακόμα και με την «πέτρα του σκανδάλου» να μην συνεχίσεις, κάτι θα αλλάξει μέσα σου με τον ήδη υπάρχοντα και ακόμα και αν το πολεμήσεις, μπορεί κάποια στιγμή να σου χαλάσει τη σχέση.
Ο αντίλογος.
Η απιστία σε κάνει να νιώθεις ένα πρωτόγνωρο πάθος, μια τρέλα. Ο συνδυασμός την ερωτικής έλξης, του αισθήματος ότι είναι παράνομο, και του μυστηρίου είναι ικανός να σε αγχώσει με τέτοιο τρόπο που να σου αρέσει κιόλας γιατί θα σε βγάλει από την ρουτίνα στην οποία έχεις μπει. Όταν θα κάνεις σεξ, ηφαίστεια θα εκρήγνυνται, πυροτεχνήματα θα ακούγονται και εκείνη την ώρα, θα νιώθεις θεά. Ο άντρας περί ου ο λόγος, με το που θα σε βλέπει, δεν θα παίρνει τα χέρια του από πάνω σου και αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα καλύτερα. Οφείλεις όμως να ξέρεις, ότι το συναίσθημα αυτό θα ξεθωριάσει γρήγορα, είναι απλά οι ορμόνες που ταράζουν τον εγκέφαλο σου. Το θέμα είναι μετά τι κάνεις. Αλλά θα μου πεις, όλα είναι εμπειρίες.
Τώρα που ξέρεις όλα τα δεδομένα, και πραγματικά γνωρίζεις ότι δεν γίνεται να τους έχεις και τους δυο, μόνο ένα ερώτημα μένει να απαντήσεις πριν προχωρήσεις στην απιστία. Κοίτα αυτόν που έχεις δίπλα σου και σκέψου :Αξίζει?

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply