300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Η φωτογραφία του "εγκλήματος"

Συγκλονιστική και αποκαλυπτική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει το Politis Online, με τα "φουσκωμένα" κοντέινερ, πριν από την φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το εξωτερικό μέρος των κοντέινερ είχε εξογκωθεί και αλλοιωθεί, ενδεχομένως από έκρηξη στο εσωτερικό τους.


 Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, πριν από περίπου τρεις βδομάδες, τα εμπορευματοκιβώτια στα οποία ήταν αποθηκευμένα τα 98 κιβώτια πυρίτιδας άρχισαν να φουσκώνουν και να αλλοιώνονται.

Το Γενικό Επιτελείο αποφάσισε να εξετάσει τους ισχυρισμούς του πλοιάρχου Ιωαννίδη, που έχασε και αυτός τη ζωή του στην έκρηξη. Προχώρησε στη σύσταση επιτροπής.

Η επιτροπή  μετέβη στη Ναυτική Βάση και διαπίστωσε ότι έχουν διογκωθεί τα εμπορευματοκιβώτια. Ως επιπλέον μέτρο ασφάλειας, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διατηρούν κρύα τα εμπορευματοκιβώτια προκειμένου να μην επεκταθεί η διόγκωση.

Με βάση τις εντολές που δόθηκαν από την Επιτροπή του ΓΕΕΦ, τα εμπορευματοκιβώτια έπρεπε να ραντίζονται με νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για το θέμα που ήγειρε η ηγεσία του Ναυτικού για μετακίνηση του φορτίου ή πρόσθετη λήψη μέτρων, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το ενδεχόμενο απορρίφθηκε λόγω του οικονομικού κόστους!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply