300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Πως να κρατήσετε το γάμο σας υγιή

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/90aa471c91e167d65e40b68409e4ddba_M.jpg?t=1310384494Υπάρχουν πολύ μικρές λεπτομέρειες στη σχέση σας με το σύζυγό σας...

που αν τις προσέξετε θα μπορέσετε να κρατήσετε το γάμο σας υγιή, ίσως και για πάντα.

Είτε είστε παντρεμένες χρόνια, είτε μόλις παντρευτήκατε, είτε απλά συζείτε με τον καλό σας, υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε η σχέση σας να κρατήσει για πάντα. Όντως, το ξέρουμε πως η φράση «για πάντα» είναι βαρύγδουπη, όμως υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που αν τις προσέξετε, τότε μπορεί και ο γάμος σας να διαρκέσει και εσείς να είστε χαρούμενες για πολλά πολλά χρόνια. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές και καλό έγγαμο βίο.





  • Δώστε ο ένας στον άλλο ευχαρίστηση. Τα ζευγάρια σε μια σχέση εκτός από την προσωπική τους ικανοποίηση έχουν και άλλον ένα στόχο: να ικανοποιούν ο ένας τον άλλον. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό, όμως, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου. Σκεφτείτε τι δίνει στο σύντροφό σας ευχαρίστηση και αν κάθε σας πράξη του προκαλέσει δυσφορία ή τον ευχαριστήσει. Ακόμη καλύτερα, γράψτε λίστες με καταστάσεις που σας ευχαριστούν και ανταλλάξτε τες με τον καλό σας.



  • Δημιουργήστε μικρές καθημερινές ιεροτελεστίες. Σκεφτείτε πως υποδέχεστε το σύζυγό σας όταν έρχεται από το γραφείο και αν αυτή η ρουτίνα σας εκφράζει και σας αντιπροσωπεύει. Μήπως ήρθε η ώρα να βρείτε λίγο παραπάνω χρόνο, να πιείτε έναν καφέ μαζί του μετά τη δουλειά, να τον πάρετε μια αγκαλιά και να συζητήσετε;



  • Νιώστε άνεση και ασφάλεια. Μια σχέση δεν πρέπει να είναι καταχρηστική. Αντιθέτως πρέπει να νιώθετε άνεση και ασφάλεια στους κόλπους της, έτσι ώστε να μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για οτιδήποτε σας απασχολεί. Δημιουργήστε με τον καλό σας ιδανικές συνθήκες έτσι ώστε να μπορείτε να διαπραγματεύεστε και να λύνετε τα τυχόν προβλήματα.



  • Εκπαιδευτείτε για να γίνετε «καλοί» ακροατές. Τα πιο πολλά προβλήματα σε μια σχέση λύνονται με συζήτηση γι' αυτό είναι βασικό να είστε και οι δυο πολύ καλοί ακροατές. Δεν γίνεται να προχωρήσετε στην επίλυση ενός προβλήματος, αν πρώτα δεν ακούσετε ακριβώς τι έχει να σας πει ο άλλος. Αν δεν καταφέρνετε να συζητήσετε αρμονικά και πολιτισμένα δοκιμάστε να κουβεντιάσετε σαν να είστε σε debate. O καθένας, δηλαδή, να έχει το βήμα και αμέσως μετά ο άλλος να του απαντά, κρατώντας αν θέλετε (όσο γελοίο και αν ακούγεται) σημειώσεις.

  • Δείχνετε και εκφράζετε συνέχεια τα συναισθήματά σας. Όποτε αντικρίζετε τον καλό σας μες στο σπίτι, του κάνετε κάποια γλύκα, τον παίρνετε μια αγκαλιά ή απλά τον προσπερνάτε; Πρέπει συνεχώς να δείχνετε αγάπη στον καλό σας (όχι κατ' ανάγκη να παλιμπαιδίζετε) και να περνάτε πολύ χρόνο μαζί, κάνοντας δραστηριότητες που ευχαριστούν και τους δυο. Έτσι οι μεταξύ σας δεσμοί θα γίνουν ακόμη πιο ισχυροί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply