300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Την άποψη ότι στη γερμανική κοινή γνώμη αρχίζει να κερδίζει έδαφος η ιδέα της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ υποστηρίζει άρθρο των New York Times



Δημοσίευμα των New York Times επαναφέρει το θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι τίθεται κάτι τέτοιο από ορισμένους στη Γερμανία.
"Αν το νερό και το φαγητό δεν φτάνει για όλους, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί. Και τα βλέμματα στρέφονται στην Ελλάδα...", σημειώνεται, με την κρίση χρέους να παρομοιάζεται με ταινία επιβίωσης μιας ομάδας ναυαγών.
Θα ήταν καλύτερο για όλους και ιδιαιτέρως για την Ελλάδα να φύγει προσωρινά από την Ευρωζώνη δηλώνει ο γνωστός για τις "αιχμηρές" απόψεις του πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου μελετών Ifo Χανς-Βέρνερ Σιν.
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε άλλες χώρες που ενδεχομένως να πρέπει να φύγουν, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία.
Οι συντάκτες του άρθρου θυμίζουν το εξώφύλλο του περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου και αναφέρουν ότι ανάλογες απόψεις για την Ελλάδα δεν έχουν σταματήσει να εκφράζονται δημοσίως στη Γερμανία.
Ο Ότμαρ Ίσινγκ, οικονομολόγος και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, επιμένει ότι "οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες θα πρέπει να τιμωρηθούν".
Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι "η συνέχιση της στήριξης στην Ελλάδα το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί αντικίνητρα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων".
"Το βιοτικό επίπεδο θα υποχωρούσε στην Ελλάδα αν αυτή αποχωρούσε από την Ευρωζώνη όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούν οι φορολογούμενοι ούτως ή άλλως", σημειώνει ο Ματίας Κούλας, οικονομολόγος στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολικής του Φράιμπουργκ.
Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι Έλληνες είναι εξίσου απηυδισμένοι με τους Γερμανούς όσο και οι Γερμανοί με τους Έλληνες.
"Δεν μας ενδιαφέρει αν θα φύγουμε από το ευρώ και θα γυρίσουμε στη δραχμή. Τουλάχιστον έτσι θα μπροούμε να ελέγχουμε καλύτερα τα οικονομικά μας", ανέφερε ένας διαδηλωτής τον περασμένο Ιούνιο.
Έλληνας επιχειρηματίας αναφέρεται στο γνωστό στερεότυπο των Ελλήνων που δεν πληρώνουν φόρους. "Αυτό είναι μύθος που καλλιεργούν οι Γερμανοί", επισημαίνει.
Αναφορές ασφαλώς γίνονται και στις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις που ποτές δεν δόθηκαν και οι οποίες -κατά πολλούς- θα ελάφρυναν κατά πολύ το χρέος.
Στο ίδιο πάντως δημοσίευμα υπάρχουν και πιο ψύχραιμες απόψεις, όπως του Ζαν-Κλοντ Τρισέ για το πόσο μεγάλο σφάλμα θα ήταν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.


news247,gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply