300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Οι 10 ακριβότερες φωτογραφίες του κόσμου.


1. Arthur Sasse, o Einstein που βγάζει την γλώσσα του.
Αξία : 74.324 δολλάρια.

Για την ιστορία πίσω από αυτήν την φωτογραφία, μπορείτε να επισκεφτείτε το παλαιότερο post με τίτλο "Ενυπόγραφη φωτογραφία του Einstein πουλήθηκε για 74 χιλιάδες δολλάρια".

2. Andreas Gursky, "99 Cent II Diptychon".
Αξία : 3.346.456 δολλάρια.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτή η φωτογραφία που απεικονίζει τα ράφια σε ένα παντοπωλείο είναι η πιο ακριβή φωτογραφία που πουλήθηκε μέχρι σήμερα. Αρπάξτε λοιπόν την φωτογραφική σας μηχανή και δρόμο για το κοντινότερο σούπερ μάρκετ. Που ξέρεις...?

3. Edward Steichen, "The Pond-Moonlight".
Αξία : 2.9 εκατομμύρια δολλάρια.
Αυτή η φωτογραφία του 1904 δείχνει ένα δάσος και μια λιμνούλα στο Mamaroneck, στη Ν. Υόρκη. Υπάρχουν μόνο τρία γνωστά αντίτυπα.

4. Edward Weston, "Nude".
Αξία : 1.609.000 δολλάρια.

Αυτό το γυμνό του 1925 ήταν το αντικείμενο του πόθου σε μια δημοπρασία του οίκου Sotheby's τον περασμένο Απρίλιο. Νικητής σε αυτήν ήταν ο Peter MacGill της γκαλερί Pace-MacGill.

5. Alfred Stieglitz, "Georgia O'Keeffe (Hands)" και "Georgia O'Keeffe Nude.
Αξία : 1.472.000 και 1.360.000 δολλάρια αντίστοιχα.
Ο Stieglitz ήταν παντρεμένος με την O'Keeffe. Όταν όμως έβγαλε την γυμνή φωτογραφία, το 1919, ήταν παντρεμένος με άλλη γυναίκα. Αυτή μπήκε στο στούντιο που γινόταν η γυμνή φωτογράφιση και οι υποψίες της ότι ο σύζυγος της είχε άλλη σχέση επιβεβαιώθηκαν. Κάποιοι λένε ότι ο ίδιος ο Stieglitz κανόνισε την επίσκεψη αυτή της συζύγου έτσι ώστε να διευκολυνθεί στην έξοδο του από τον γάμο.

6. Richard Prince, Untitled (Cowboy).
Αξία : 1.248.000 δολλάρια.
Αυτή η φωτογραφία ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη επειδή στην πραγματικότητα παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα. Στο portfolio του Prince υπάρχουν αρκετές δουλειές που αναπαραγάγουν ήδη υπάρχοντα έργα. Η φωτογραφία Untitled (Cowboy) βασιζόταν σε μια διαφήμιση των τσιγάρων Marlboro.

7. Joseph-Philibert Girault de Prangey, 113. Athenes. 1842. Temple de Jupiter Olympien.
Αξία 922.488 δολλάρια.
Είναι η παλιότερη φωτογραφία του ναού του Διός στην Αθήνα. Την στιγμή που πουλήθηκε, το 2003, ήταν η ποιο ακριβή φωτογραφία που είχε ποτέ πουληθεί.

8. Gustave Le Gray, The Great Wave Sere.
Αξία : 838.000 δολλάρια.
O Le Gray είχε δυσκολία στο να επιτύχει την σωστή έκθεση σε φωτογραφίες που αποτύπωναν θάλασσα και ουρανό μαζί. Έλυσε το πρόβλημα εκτυπώνοντας δυο αρνητικά σε ένα φύλλο και στην συνέχεια έκθετε ένα για την θάλασσα και ένα για τον ουρανό.

9. Robert Mapplethorpe, Andy Warhol.
Αξία : 643.200 δολλάρια.
Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν τον Andy Warhol να φοράει ένα μαύρο ζιβάγκο σε ένα μαύρο φόντο, κάτι που κάνει τα ξανθά του μαλλιά να ξεχωρίζουν.

10. Ansel Adams, Moonrise, Hernandez.
Αξία : 609.600 δολλάρια.
Η ιστορία λέει ότι ο Adams είχε μια ιδιαιτέρως δύσκολη μέρα καθώς καμιά από τις προσπάθειες του να φωτογραφίσει δεν είχε επιτυχία. Πήρε λοιπόν το αυτοκίνητο του και κατευθύνθηκε για την Santa Fe όταν, καθώς οδηγούσε, αντίκρισε αυτή τη λήψη. Σταμάτησε αμέσως το αυτοκίνητο και πριν προλάβει να αλλάξει ο φυσικός φωτισμός του τοπίου, κατάφερε να τραβήξει αυτή τη φωτογραφία.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply