300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Άστρο-βρέφος ανακαλύφθηκε δίπλα στη Γη!

Μια εξαιρετική ανακάλυψη σημειώθηκε στον τομέα της αστρονομίας…


καθώς ανακαλύφθηκε άστρο-βρέφος δίπλα στον πλανήτη μας, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστο.


Να σημειωθεί πως τα πολύ νεαρής ηλικίας άστρα, τα επονομαζόμενα και άστρα-βρέφη, συνήθως βρίσκονται πολύ μακριά από τη Γη στο χώρο και το χρόνο, ενώ το συγκεκριμένο εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις 27 ετών φωτός μακριά, απόσταση που θεωρείται ασήμαντη για τα συμπαντικά δεδομένα.


Επιπλέον, το άστρο είναι τόσο νεαρό ηλικιακά που δεν έχει ανάψει ακόμα η βασική φλόγα των πυρηνικών καύσεων στο εσωτερικό του, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να διακρίνουν τη λάμψη των ευρισκόμενων σε τροχιά γύρω του πλανητών, αν υπάρχουν, οι οποίοι ακόμα θα ψύχονται μετά τη δημιουργία τους.


Το νεογέννητο κοντινό άστρο βρίσκεται στο νότιο αστερισμό της Περιστεράς (Columba), στα νότια του λαμπρού αστερισμού του Ωρίωνα.


Παρόλο που το άστρο είναι αχνά ερυθρό, είναι αφύσικα φωτεινό για τα δεδομένα του, καθώς έχει τετραπλάσια λαμπρότητα από αυτή που θα έπρεπε να έχει.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το AP Columbae έχει ηλικία περίπου 40 εκατ. ετών, δηλαδή δεν έχει καν το 1% της ηλικίας του δικού μας ήλιου.


Η νεότητά του επιβεβαιώνεται από το ότι περιέχει αρκετό λίθιο, καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο, με το πέρασμα του χρόνου, καταστρέφεται από τις πυρηνικές αντιδράσεις, για παράδειγμα ο ήλιος μας δεν έχει πλέον σχεδόν καθόλου.


Οι αστρονόμοι σκοπεύουν να ερευνήσουν αν το άστρο συνοδεύεται από πλανήτες, οι οποίοι αναμένεται να είναι ακόμα θερμοί, καθώς ο σχηματισμός τους θα είναι πρόσφατος, με συνέπεια να εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία και να είναι ανιχνεύσιμοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply