300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Μνημεία λαξευμένα σε πέτρα


The Giant Buddha, Leshan
Αν και η Κίνα έχει πολλούς Βούδες διασκορπισμένους σε διάφορες τοποθεσίες, ο γιγάντιος βούδας του Leshan είναι μοναδικός στο ότι είναι σκαλισμένος απευθείας πάνω στον βράχο.Το γλυπτό, το οποίο είναι εβδομήντα ενός μέτρων είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να βλέπει το όρος Emei και βρίσκεται στο σημείο συνάντησης τριών ποταμών.

The Church of Saint George, Lalibela
Η Lalibela στην Αιθιοπία είναι η πατρίδα των έντεκα εκκλησιών. Η πιο γνωστή είναι αυτή του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε το δέκατο τρίτο αιώνα.Είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και συχνά αναφέρεται ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Οι διαστάσεις του είναι 25 Χ 25 Χ 30.

Somapura Mahavihara, Parhapur
Το Μπαγκλαντές έχει μακρά και έντονη ιστορία και είναι διάσπαρτο με θρησκευτικά αξιοθέατα. Μεταξύ αυτών είναι το Somapura Mahavihara, το οποίο ήταν ένα βουδιστικό μοναστήρι (αλλιώς γνωστό ως Vihara). Θεωρείται ότι χτίστηκε στο τέλος του όγδοου αιώνα.Η περιοχή καλύπτει είκοσι επτά στρέμματα και ήταν ένα σημαντικό ακαδημαϊκό κέντρο για τους ανθρώπους των τριών θρησκειών.

Crazy Horse Memorial, South Dakota
Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι μια συγκριτική νεοφερμένη χώρα στα γλυπτά που έχουν χαραχθεί σε βράχο, το όρος Rushmore είναι ένα από τα διασημότερα αγάλματα στον κόσμο. Το Crazy Horse Memorial θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο γλυπτό στον κόσμο με ύψος πάνω από εκατόν εβδομήντα δύο μέτρα όταν ολοκληρωθεί.Ξεκίνησε το 1948, παραμένει ημιτελής και δεν υπάρχει καμία ημερομηνία που έχει καθοριστεί για την ολοκλήρωση του. Το πρόσωπο όμως, ολοκληρώθηκε το 1998.

Naqsh-e Rustam, Persepolis 
Το Naqsh-e Rustam, στο Ιράν, αποτελεί ένα μυστήριο που χρονολογείται από τον έκτο αιώνα π.χ. Τα γλυπτά είναι γνωστά ως "Οι περσικοί σταυροί" από τον τοπικό πληθυσμό, εξαιτίας του σχήματός τους.Το κέντρο του καθενός από τους σταυρούς οδηγεί σε ένα μικρό θάλαμο, όπου βρίσκονταν η σαρκοφάγο ενός βασιλιά.

The Ajanta Caves, Maharashtra
Χτισμένες στο δεύτερο αιώνα π.χ., οι σπηλιές αυτές που λειτουργούσαν ως ναοί, χτίστηκαν υπό την κυριαρχία των Ινδουιστών Βασιλέων, πολλοί από τους οποίους συνέβαλαν στην κατασκευή τους.Χτισμένες σε σχήμα πετάλου, κρατώντας τις γραμμές του φαραγγιού στο οποίο είναι λαξευμένες μοιάζουν σαν ένα σύστημα σπηλαίων αντί για ένα γλυπτό. βλέποντας όμως το εσωτερικό τους, θα αλλάξετε αμέσως γνώμη.

Decebalus, Orsova 

Η πρώην κομμουνιστική χώρα της Ρουμανίας δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν την λίστα. Το Decebalus, που μεταφράζεται ως "The Brave One" ήταν ένας βασιλιάς του Dacians και αγωνίστηκε εναντίον της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.Ο ιστορικός Ιωσήφ Κονσταντίν Ντράγκαν χρηματοδότησε δώδεκα γλύπτες με το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και μετά από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς, το γλυπτό ολοκληρώθηκε το 2004.

Kailash, Ellora 
Επιστροφή στην Ινδία και το ναό Kailash, μέρος ενός συγκροτήματος από ναούς που καλύπτουν πάνω από δύο χιλιόμετρα. Ο ναός λαξεύτηκε κάθετα, δηλαδή οι εργάτες άρχισαν από την κορυφή του βράχου και κατέβαιναν προς τα κάτω.χτίστηκε τον όγδοο αιώνα μ.χ. και πιστεύεται ότι διακόσιες χιλιάδες τόνοι βράχων είχαν αφαιρεθεί κατά την κατασκευή του. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ναό Shiva, αλλά στέκεται περήφανο, ως το μεγαλύτερο μονολιθικό ναό στον κόσμο.

Mada'in Saleh, Hejaz
Αυτή είναι η αρχαία πόλη γνωστή ως Negra. Μερικές από τις επιγραφές που βρέθηκαν εδώ χρονολογούνται σχεδόν τριών χιλιάδων χρόνων, ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές της πόλης και στο Κοράνι.Πολλοί Άραβες πιστεύουν ότι ο τόπος να είναι καταραμένος και παρόλο που η κυβέρνηση ενθαρρύνει τον τουρισμό, οι κάτοικοι της περιοχής προειδοποιούν τους επισκέπτες να μην πάνε. "So the earthquake seized them, and they lay (dead), prostrate in their homes"

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply