300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα 5 πιο τρομακτικά παρασιτικά σκουλήκια

Τρέφονται από τους οικοδεσπότες που τα φιλοξενούν, τους κλέβουν την ενέργεια και τις θρεπτικές ουσίες, ενώ προκαλούν μια σειρά από φρικτές ασθένειες. Όταν αποκαλύπτονται με την βοήθεια ενός μικροσκοπίου εντυπωσιάζουν με το τρομακτικό παρουσιαστικό τους.
Έχουμε επιλέξει πέντε από τα χειρότερα παρασιτικά σκουλήκια που ζουν μέσα μας και μας καταβροχθίζουν, από μέσα προς τα έξω.


Hookworm (Αγκυλόστομα)
Hookworm (Αγκυλόστομα)
Hookworm (Αγκυλόστομα)

Hookworm (Αγκυλόστομα)
Λένε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε από την εμφάνιση αλλά βλέποντας μια εικόνα του Hookworm μάλλον θα πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε  από αυτό. Ζει στο έντερο του ξενιστή του και λατρεύει το αίμα. Αυτή η δίψα του για αίμα  δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο αναιμίας που προκαλείται από την έλλειψη σιδήρου.
Εξανθήματα, ναυτία και διάρροια είναι μερικά από τα συμπτώματα εκείνων που έχουν μολυνθεί από τα αγκυλόστομα.


Ascaris
Ascaris

Ascaris

Ascaris
Το επόμενο σκουλήκι που κοσμεί την λίστα μας είναι αναμφισβήτητα το πιο αηδιαστικό της παρέας. Ο μεγαλύτερος ξάδελφος των αγκυλόστομων, το  Ascaris είναι γιγαντιαίοι εντεροσκώληκες που μπορεί να φθάσουν μέχρι 40 εκατοστά μήκος, να εγκατασταθούν στο έντερο και να γεννούν μέχρι και 200.000 αυγά ημερησίως.
Υψηλός πυρετός, και βαριές προσβολές με σοβαρές εντερικές αποφράξεις είναι μερικά από τα συμπτώματα της επίσκεψης των Ascaris στο σώμα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι 20.000 άτομα το χρόνο χάνουν την ζωή τους από αυτά.


Guinea Worm
Guinea Worm

Guinea Worm
Η ασθένεια Guinea Worm Disease προκαλείται από το πόσιμο νερό που περιέχει  ένα μικρό μολυσμένο οστρακόδερμο από τις προνύμφες του σκώληκα, γνωστό και ως το «σκουλήκι της Γουινέας»
Μέσα στο σώμα του ανθρώπου αναπαράγεται και μεγαλώνει (μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα μέτρο μήκος). Ένα χρόνο μετά την μόλυνση, θηλυκά νηματόζωα φωλιάζουν κάτω από το δέρμα και αυτό εκδηλώνεται με την εμφάνιση φουσκάλων, συνήθως  στα άκρα.
Σαν αποτέλεσμα εμφανίζεται πόνος, εξαιτίας του οποίου το παράσιτο αποκαλείται το «πύρινο φίδι», προκαλώντας  αυτό τον τραυματισμό από την εμβάπτιση της φουσκάλας στο νερό, κατόπιν του οποίου τα θηλυκά απελευθερώνουν προνύμφες, συνεχίζοντας τον κύκλο ζωής του παρασίτου.



Tapeworm
Tapeworm

Tapeworm

Tapeworm
Αν το Ascaris και το σκουλήκι της Γουινέας σας φάνηκαν τρομακτικά και μεγάλα που να δείτε το Tapeworm. Συνήθως φτάνει τα 3-5 μέτρα μήκος αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μπόρεσε να αυξηθεί σε πάνω από 12 μέτρα. Οπλισμένα με ισχυρές βεντούζες και αποκρουστικά δόντια το Tapeworm αράζει στο πεπτικό σύστημα ανθρώπων και ζώων και μεγαλώνει, και μεγαλώνει..
Παρά το μέγεθός του, δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο: μπορείτε να το αποφύγετε ψήνοντας καλά την μπριζόλα σας και τα συμπτώματά της περιορίζονται σε εντερική απόφραξη.



Filarial Worm
Filarial Worm
Filarial Worm

Filarial Worm
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – αν και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το πιο μικροσκοπικό της παρέας είναι το Filarial Worm. Ζει στο λεμφικό σύστημα του ξενιστή και μπορεί να προκαλέσει ελεφαντίαση, διόγκωση του δέρματος και των ιστών συνήθως στα άκρα.
Το filarial Worm πιστεύεται ότι είναι ένα από τα κορυφαία αίτια που προκαλούν αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

1 σχόλια: