300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα 10 πιο ασυνήθιστα δέντρα!

Τα δέντρα είναι βαρετά. Το μόνο που κάνουνε είναι να στέκονται εκεί και να φαίνονται όμορφα τον χειμώνα ή το φθινόπωρο που χάνουν τα φύλλα τους.
Βρήκαμε όμως μερικά δέντρα που είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που βλέπουμε καθημερινά. Ασυνήθιστα λόγω της βιολογίας τους ή από ανθρώπινο χέρι..
Δείτε τα 10 πιο ασυνήθιστα δέντρα του πλανήτη..

10. Ανάγλυφα δέντρα




Η Arborsculpture είναι η τέχνη που κάνουν τα δέντρα να μοιάζουν σαν φιγούρες ή κάτι σαν μπονσάι σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ο Axel Erlandson, θεωρείται ο καλύτερος Arborsculpture και τα δέντρα που διαμορφώνει εξακολουθούν να είναι δημοφιλή αξιοθέατα.


09. Το Δέντρο Prison Boab



Έξω από την πόλη Derby, στη Δυτική Αυστραλία, είναι ένα άλλο δέντρο που έχει διαμορφωθεί από ανθρώπινο χέρι. Το Δέντρο Prison Boab ονομάζεται έτσι επειδή ο χοντρός κορμός του, 14μ στην περιφέρεια, έχει κοπεί σε τέτοιο σχήμα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό κελί που χρησιμοποιείται ως φυλακή.
Το Boab είναι περίπου 1500 ετών, και οι επισκέπτες καλούνται να το δούν πίσω από ένα φράχτη για να μην καταστραφεί.
Ένα ίδιο δέντρο υπάρχει και στην πόλη Wyndham, αλλά με λιγότερη επισκεψιμότητα λόγω της απομόνωσης της περιοχής.


08. Το Dragon Blood δέντρο



Στο αρχιπέλαγος Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, είναι το σπίτι των δέντρων Dragon Blood.
Αυτό το δέντρο είναι ασυνήθιστο για διάφορους λόγους. Ο κορμός του είναι γυμνός και στην κορυφή έχει αιχμηρά φύλλα σαν βελόνες.
Αυτή η ασυνήθιστη εμφάνιση οφείλεται στους μονοκοτυλήδονους σπόρους (Μονοκοτυλήδονο είναι το φυτό του οποίου το έμβρυο ή ο σπόρος του έχει μόνο ένα εμβρυακό φύλλο ή κοτυληδόνα).
Έχει όμως και ασυνήθιστο εσωτερικό καθώς απορέει από μέσα ένα κόκκινο υγρό που το ονομάζουν «το αίμα του δράκου» και το χρησιμοποιούν ως φάρμακο ή ως χρωστική ουσία. Ενώ στην Socotra η χρήση του είναι ως φάρμακο στην Δύση το χρησιμοποιούν ως ένα κόκκινο βερνίκι για τα βιολιά.


07. Jabuticaba



Το Jabuticaba, Myrciaria cauliflora, είναι ένα ασυνήθιστο οπωροφόρο δένδρο της Βραζιλίας. Ο καρπός του δέντρου απλώνεται σε όλο τον κορμό, και όχι μόνο στα κλαδιά, έτσι ώστε να μοιάζουν σαν δάκρυα.
Τα μικρά μαύρα φρούτα του είναι σαν σταφύλια και είτε τρώγονται ολόκληρα είτε τα λιώνουν για να κάνουν χυμό ή κρασί.
Το ίδιο ασυνήθιστα είναι και τα τριχωτά λευκά άνθη από τα οποία μεγαλώνουν τα φρούτα.


06. Pennantia baylisiana



Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το δέντρο; Φαίνεται ακριβώς όπως και πολλά άλλα δέντρα και δεν το κάνει τίποτα το ιδιαίτερα συναρπαστικό. Αυτό όμως το δέντρο είναι ασυνήθιστο με την κυριολεκτική σημασία του ασυνήθιστου καθώς είναι, στην πραγματικότητα, το πιο σπάνιο δέντρο που γνωρίζουμε στην άγρια φύση. Υπάρχει ένα μόνο δείγμα από αυτό το δέντρο στα Three Kings νησιά στα ανοικτά της βόρειας ακτής της Νέας Ζηλανδίας.
Δεδομένου ότι το μοναδικό δέντρο που υπάρχει είναι θηλυκό δεν υπάρχει καμιά ελπίδα αναπαραγωγής.
Σε περιπτώσεις αυτο-γονιμοποίησης ο καρπός είναι σχεδόν πάντα στειρωμένος.


05. Kauri




Ο καθένας ξέρει για το γιγαντιαίο redwoods, καθώς φημίζεται για το μέγεθός του, αλλά το δέντρο Kauri της βόρειας Νέας Ζηλανδίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα, στον κόσμο. Τα δέντρα αυτά μπορεί να φτάσουν μέχρι 50 μέτρα ύψος και 15 μέτρα στην περιφέρεια.
Λόγω της αντοχής του ξύλου, το Kauri καταγράφεται από τον 19ο αιώνα. Το Kauri Gum - ημι-απολιθωμένο ρετσίνι - ήταν κάποτε ένα σημαντικό προϊόν που χρησιμοποιείται για να γίνει το βερνίκι.


04. Δέντρο Boojum



Το δέντρο Boojum στην Μπάχα της Καλιφόρνιας, μοιάζει περισσότερο με κάκτο παρά με δέντρο. Ο λεπτός κορμός του μπορεί να σχηματίσει περίεργα σχήματα επειδή το εσωτερικό του ξύλο είναι εξαιρετικά μαλακό και μεγαλώνει μέχρι και 20μ ύψος.
Τα φύλλα του φυτού είναι μικρά και καλύπτουν τον κορμό για να μειώσει έτσι την απώλεια νερού.
Η ονομασία του δέντρου προέρχεται από ένα ποίημα του Lewis Carroll το «The Hunting of the Snark»

“But if ever I meet with a Boojum, that day, In a moment (of this I am sure),  I shall softly and suddenly vanish away — And the notion I cannot endure!”


03. Ουράνιο τόξο ευκαλύπτου



Το Ουράνιο τόξο, είναι ένα δέντρο με φλοιό σε τόσο έντονα χρώματα που είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψουμε ότι είναι φυσικό..
Το βρίσκουμε στις Φιλιππίνες και συχνά οι φλούδες του κορμού ανανεώνονται με νέες πράσινες φλούδες.
Με την γήρανση του φλοιού αλλάζει χρώμα από πράσινο σε μπλε, σε μωβ, πορτοκαλί και τέλος σε καφέ πριν πέσει.
Επειδή ο φλοιός φεύγει σε κομμάτια, το αποτέλεσμα του κορμού είναι μια πανδαισία χρωμάτων.
Μπορεί να καλλιεργηθεί σε μέρη που δεν έχει παγετό, αλλά στις Φιλιππίνες τα καλλιεργούν και για Παρασκευή χαρτιού εκτός από διακοσμητικά δέντρα.


02. Root Bridges



Οι γέφυρες Root είναι μια εξειδικευμένη μορφή δενδροκομίας που υπάρχει στα δάση της βόρειας Ινδίας. Τα δέντρα καουτσούκ της Cherrapunji έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης για αιώνες από τους ανθρώπους Khasis για να δημιουργούν τις δικές τους γέφυρες πάνω από ρυάκια και τα ποτάμια.

Οι ρίζες του δέντρου θα μεγαλώσουν μέχρι να βρουν σταθερή γη για να αποδίδουν, εδραιώνοντας έτσι το γεφύρι. Μόλις οι ρίζες έχουν σχηματίσει ένα ξύλινο γεφύρι, βγάζουν τα χώματα και τις πέτρες, ή άλλα, που έχουν πάνω τους για να τα προστατεύσουν από τυχόν φθορές, όταν τα διασχίζουν.


01. Παρεκκλήσι Oak

Le Chêne Chapelle (Το παρεκκλήσι Oak) στην Allouville-Bellefosse είναι μια βελανιδιά που έχουν σκαλισμένα δύο παρεκκλήσια στο τεράστιο κορμό του. Η δρυς η ίδια είναι περίπου 800 ετών, και τα παρεκκλήσια προστέθηκαν το 1600.
Ένας κεραυνός έκαψε τον πυρήνα του δέντρου, αλλά τελικά άντεξε και παρέμεινε όρθιο, επιτρέποντας στους τοπικούς ιερείς να χτίσουν το παρεκκλήσι μέσα σε αυτό.

Σήμερα το δέντρο αρχίζει να εμφανίζει τα σημάδια της ηλικίας του και τις πιέσεις της στέγης και έτσι το έχουν στηρίξει με κολώνες.
Παρ 'όλα αυτά, το παρεκκλήσι το χρησιμοποιούν ακόμα και γίνονται γιορτές δύο φορές τον χρόνο.
Για να φτάσει κανείς στην κορυφή, χρησιμοποιεί την σκάλα που τυλίγεται γύρω από τον κορμό του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply