300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Οδήγηση και δυνατοί άνεμοι

Για να μη μας… σηκώσει!


H οδήγηση δε γίνεται πάντα κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες. Ένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δυσκολεύει την οδήγηση, είναι και ο δυνατός άνεμος, που επιδρά αρνητικά στην ευστάθεια του αυτοκινήτου. Ας δούμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.


Αποφεύγουμε τις υψηλές ταχύτητες
Ανάλογα με το πόσο ισχυρός είναι ο άνεμος, επιβάλλεται να μετριάσουμε και την ταχύτητά μας. Όσο πιο γρήγορα κινούμαστε, τόσο πιο «ευάλωτοι» είμαστε στις ριπές του ανέμου. Μειώνοντας την ταχύτητά μας, πετυχαίνουμε να ελαχιστοποιήσουμε τη «δράση-αντίδραση» του αυτοκινήτου με τον άνεμο. Παράλληλα, με τη μείωση της ταχύτητάς μας, είναι καλό να κρατάμε με μεγαλύτερη δύναμη το τιμόνι, προκειμένου να διορθώνουμε/διατηρούμε τη γραμμή κίνησης του αυτοκινήτου.


Προσοχή στα άλλα οχήματα
Ακριβώς επειδή οι δυνατοί άνεμοι κάνουν το αυτοκίνητο να παρεκκλίνει από την πορεία του, θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις πλευρικές αποστάσεις από τα άλλα οχήματα. Εάν ο αέρας που φυσά είναι πολύ έντονος, μπορούμε να διατηρήσουμε την πορεία μας, στρίβοντας ελαφρά το τιμόνι προς την πλευρά που φυσά ο άνεμος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η προσπέραση βαρέων οχημάτων έχει περισσότερους κινδύνους, λόγω του όγκου τους.


Προσοχή στη μορφολογία του εδάφους
Προσοχή πρέπει να δείχνουμε και όταν μεταβαίνουμε από προστατευμένες περιοχές σε εκτεθειμένες στον αέρα. Δηλαδή, τα τούνελ και τα αναχώματα μας προστατεύουν και μας κάνουν να αφαιρούμαστε. Όμως, με τη μετάβασή μας σε εκτεθειμένες περιοχές, θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply