300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Αδυνατίζει το ταίρι σας; Ετοιμάζεται να σας χωρίσει!

Οι άνθρωποι που έχουν μόνιμη σχέση και
ξαφνικά αρχίζουν να κάνουν δίαιτα, είναι πιθανό να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το έτερό τους ήμισυ, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.Επιστήμονες από τη Γερμανία, με επικεφαλής τον δρα Τόμας Κλάιν, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, επιστράτευσαν περισσότερους από 2.000 εθελοντές, ηλικίας 16 έως 55 ετών, για να μελετήσουν τη συσχέτιση ...ανάμεσα στην ικανοποίηση από τη σχέση και το σωματικό βάρος.


Το κατ’ αρχήν εύρημά τους ήταν όσοι εθελοντές είχαν μόνιμη σχέση, κατά κανόνα ζύγιζαν περισσότερο απ’ ό,τι οι εργένηδες – ίσως διότι «τα ευτυχισμένα ζευγάρια συχνά εγκαταλείπουν την εμφάνισή τους και παχαίνουν, επειδή αισθάνονται λιγότερη πίεση να είναι ελκυστικά», κατά τον δρα Κλάιν.


Όντως, προγενέστερη μελέτη στις ΗΠΑ έχει δείξει πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια όχι μόνο παχαίνουν, αλλά έχουν την τάση να συγχρονίζουν την αύξηση του σωματικού βάρους τους, αφού μοιράζονται το ίδιο τραπέζι και τον ίδιο τρόπο ζωής.


Η νέα μελέτη, όμως, αποκάλυψε πως όταν περάσει ο «μήνας του μέλιτος» στη σχέση και αρχίσουν τα προβλήματα, εμφανίζονται προειδοποιητικά «συμπτώματα» της δυσαρέσκειας, που καλό είναι να προβληματίσουν όποιον τα δει μπροστά του.


Τέτοια «συμπτώματα» είναι λ.χ. το να αρχίσει κανείς ξαφνικά να παθαίνει εμμονή με το γυμναστήριο ή να γίνει αθλητικός τύπος και να αρχίσει να κάνει δίαιτα.


Οι αλλαγές αυτές είναι απολύτως φυσιολογικές, κατά τους κοινωνιολόγους, αφού «όταν κάποιος θέλει να βρει νέο σύντροφο, αρχίζει να προσέχει τα κιλά και την εμφάνισή του, διότι θέλει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικός».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply