300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Πώς να ρίξεις ένα μαχαίρι



Κάν' το σαν τον Bill τον Χασάπη!

Η βολή με μαχαίρι είναι μια από τις αντρικές τέχνες που χάνονται...
Ο κακός στις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», ο William "Bill the Butcher" Cutting (Daniel Day-Lewis), ήταν πραγματικά πολύ κακός. Ωστόσο ο τυπάς είχε απίστευτες ικανότητες στο να ρίχνει μαχαίρια! Κάτι που του φάνηκε πολύ βολικό όταν έπρεπε να διασκεδάσει το κοινό του, να αποτρέψει τους επίδοξους δολοφόνους του και γενικότερα να μάχεται στους άγριους δρόμους της Νέας Υόρκης...
Όπως και το τόμαχοκ, το μαχαίρι στη μάχη έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: ακόμα κι αν το καρφώσεις στην πλάτη του αντιπάλου σου, δεν παύει να έχεις χάσει το όπλο σου. Γι' αυτό και το ρίξιμο του μαχαιριού ήταν ανέκαθεν πιο δημοφιλές ως μέθοδος ψυχαγωγίας, σπορ ή απλά ένας καταπληκτικός τρόπος να περνάς την ώρα σου. Θα θυμάσαι τα τσίρκο με την άμοιρη κοπελίτσα δεμένη και τον «εκτελεστή» να πετά μαχαίρια που παραπερνούσαν κοντά της! Ποιος άλλος πετούσε μαχαίρια με καταπληκτική μαεστρία; Ο James Bond φυσικά...
Αν λοιπόν σου φαίνεται αρκετά σκοτεινή η τέχνη του να ρίχνεις μαχαίρια και θες να ζήσεις λίγη από τη συγκίνηση των master του παρελθόντος, να πώς γίνεται το ζογκλερικό...
Βρες τη γραμμή ρίψης. Το κλειδί για μια πετυχημένη βολή με μαχαίρι είναι η απόσταση ανάμεσα σε σένα και τον στόχο. Μέτρησε πέντε κανονικά βήματα από τον στόχο και μάρκαρε το σημείο. Αυτό θα σου δώσει επαρκή χώρο ώστε το μαχαίρι να κάνει μια πλήρη περιστροφή στον αέρα πριν χτυπήσει τον στόχο.
Κάνε ένα βήμα πίσω. Απομακρύνσου από το σημείο που μάρκαρες προηγουμένως κατά ένα βήμα πίσω.
Κάνε άλλο ένα βήμα πίσω και αριστερά, σε γωνία 45 μοιρών. Πώς το κάνουν οι ποδοσφαιριστές πριν εκτελέσουν ένα φάουλ, ίδιο concept. Αν είσαι αριστερόχειρας, κάνε το πλάγιο βήμα πίσω και δεξιά (πάντα σε γωνία 45 μοιρών).
Βήματα ρίψης. Θα παρατήρησες ότι το σημείο ρίψης που μάρκαρες πρωτύτερα είναι τώρα δύο βήματα μπροστά σου. Αυτό είναι που θέλουμε! Η απόσταση αυτή των δύο βημάτων θα σου επιτρέψει να πάρεις φόρα και να βάλεις την απαραίτητη δύναμη πριν απελευθερώσεις το μαχαίρι.
  • Στάσου έτσι ώστε ο ώμος του άλλου χεριού σου να κοιτά τον στόχο. Αν είσαι δεξιόχειρας, ο αριστερός σου ώμος πρέπει να είναι στραμμένος προς την κατεύθυνση του στόχου. Αν είσαι αριστερόχειρας, ο δεξιός σου ώμος να κοιτά τον στόχο.
  • Κάνε ένα βήμα μπροστά με το πόδι σου που βρίσκεται πίσω.
  • Κατευθύνσου τώρα προς το σημείο ρίψης με το μπροστινό σου πόδι.
  • Ρίξε το μαχαίρι όσο πιο δυνατά μπορείς. Για να είναι πετυχημένη η βολή σου, πρέπει η δύναμη να είναι όσο μεγαλύτερη γίνεται. Κράτα το μαχαίρι σου σε οριζόντια θέση προς τον στόχο, έτσι ώστε όταν απελευθερώσεις το μαχαίρι, να πάρει την κατάλληλη περιστροφική κίνηση.
Απελευθέρωσε το μαχαίρι. Όταν το χέρι σου «ξεδιπλωθεί» εντελώς προς τον στόχο, άφησε απλώς το μαχαίρι από τα δάχτυλά σου.
Ακολούθησε την κίνηση. Πώς κάνει ο τενίστας όταν χτυπάει το μπαλάκι και η ρακέτα του συνεχίζει την κίνησή της, το αυτό!

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Leave a Reply