300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Madonna Mia: Τα 10 κορυφαία τραγούδια της μεγαλύτερης ποπ σταρ - και εσχάτως σκηνοθέτιδας


Με αφορμή τη σκηνοθετική πρεμιέρα της Μαντόνα με το "W.E." και στους ελληνικούς κινηματογράφους, το Cosmo.gr ξεκαθαρίζει από τώρα ότι, ανεξαρτήτου εικαστικού αποτελέσματος, θα σεβόμαστε για πάντα το πέρασμά της (τουλάχιστον) από τη μουσική. Κι αυτό είναι το δικό μας top10 της 30ετούς πορείας της.
Το να επιλέξεις τα 10 καλύτερα τραγούδια μιας σταρ σαν τη Madonna -που μπορεί να λατρεύεις έως και να μισείς, αλλά αποκλείεται να μην ξέρεις- είναι τόσο ρισκοβόρο ή αισιόδοξο με το να διαλέξεις τα 10 καλύτερα γκολ του Λιονέλ Μέσι.
Ναι, για τα 4-5 άπαντες θα συμφωνούν, αλλά για τα υπόλοιπα, θα υπάρξουν δεκάδες διαφορετικές προσεγγίσεις. Δεν πειράζει. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά των top-10.
Με περισσότερες από 300.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως -αν συνυπολογίσεις και το downloading ο αριθμός ξεφεύγει από τα ρεαλιστικά επίπεδα-, η Madonna επηρέασε όσο ελάχιστοι καλλιτέχνες, είχε πάντα να πει έναν καλό λόγο για την Ελλάδα και την Πέμπτη, 15/3, θα μας αφήσει να γνωρίσουμε και την σκηνοθέτη μέσα της.
 
Με αφορμή την πρεμιέρα του "W.E." στους κινηματογράφους, το Cosmo.gr κάνει ένα μουσικό διάλειμμα με το (καθ' ημάς) top-10 του "Material Girl". Είναι μεγάλη η... ύλη, Άρη(;).
Papa don't preach από το "True Blue", 1986
Μια έφηβη έγκυος ανακοινώνει στον πατέρα της ότι περιμένει παιδί, σε ένα τραγούδι που βοήθησε το -και καλά- λιγότερο ποπ μουσικό περιβάλλον να πάρει την Madonna περισσότερο στα σοβαρά.
Like A Virgin από το ομώνυμο άλμπουμ, 1984
 
Το πρώτο hit της Ciccone που έφτασε στην κορυφή του αμερικάνικου Billboard Hot 100. Σίγουρα βοήθησε και το προβοκατόρικο live της στα MTV VMA της χρονιάς με το περίφημο λευκό νυφικό και τη συνέχεια που όλοι ξέρουμε.
Like A Prayer από το ομώνυμο άλμπουμ, 1989
 
Σπουδαίο το τραγούδι, ακόμη πιο ακραίο το βίντεοκλιπ. Μετά της απαραίτητης gospel χορωδίας στα δεύτερα, η μελαχρινή Madonna μπλέκει με φλεγόμενους σταυρούς, μαύρους αγίους που κλαίνε και άλλα τέτοια θρησκευτικά.
Vogue από το "I'm Breathless: Music from and Inspired by the film Dick Tracy", 1990
 
Ήξερες ότι το "vogue dancing" έγινε η νούμερο ένα μόδα στα gay clubs της Νέας Υόρκης;
Frozen από το "Ray of Light", 1998
 
Με ανατολίτικο αέρα (και όργανα) και ολίγον από techno.
Hung Up από το "Confessions on A Dancefloor", 2005
 
Έχοντας "δανειστεί"(;) το βασικό sample του "Gimme, Gimme, Gimme" των ABBA, το "Hung Up" βρέθηκε στην κορυφή των charts σε 41(!!!) χώρες. Στις Η.Π.Α., έφτασε μέχρι το νούμερο 7. Μόνο.
La Isla Bonita από το "True Blue", 1986
 
Το "Material Girl" δοκιμάζει για πρώτη φορά ένα "λατινογενές" τραγούδι και φυσικά σπάει τα ταμεία. Φήμες λένε ότι το τραγούδι είχε προταθεί αρχικά στον Michael Jackson και το είχε απορρίψει. Βρε λες;
Hollywood από το "American Life", 2003
 
Η Madonna τραγουδάει για τα ψεύτικα αμερικάνικα πρότυπα κριτικάροντας το lifestyle του Hollywood. Όπως κι αν σου φαίνεται το πόνημα, το βέβαιο είναι πως απαιτεί πολύ θράσος.
Borderline από το "Madonna", 1983
 
Παρακαλώ εντοπίστε τον John Leguizamo. Ευχαριστώ.
Justify My Love από το "The Immaculate Collection", 1990
 
Ο Lenny Kravitz έβαλε το χεράκι του (και η Ingrid Chavez το ίδιο) και η Madonna είδε το ένατο τραγούδι της που έφτασε στην κορυφή των αμερικάνικων charts.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

1 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή