300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

7 resolutions για σχέση σαν καινούργια

Τελείωσαν τα ψέματα, τελείωσαν τα “από Σεπτέμβρη”. Ο Σεπτέμβρης έφτασε και η σχέση σου χρειάζεται γενικό σέρβις - αν δεν θες να σε αφήσει στα μισά της χρονιάς να ψάχνεις στις αγγελίες για μεταχειρισμένα.



Νέα "σχολική" σεζόν, ο καλύτερος μήνας για ανασύνταξη, περισυλλογή και ξεκαθάρισμα σχετικά με το τι θες να αφήσεις πίσω σου και τι θες να κουβαλήσεις μαζί σου και στη καινούργια περίοδο που μόλις ξεκινά.

Η οποία, όπως θα έχεις καταλάβει, δεν θα είναι εύκολη: ο καθένας μας έχει να δώσει τις δικές του προσωπικές μάχες και η χρονιά που έρχεται λίγο - πολύ θα μοιάζει για όλους μας με πόλεμο. Αν η σχέση σου συγκαταλέγεται σε εκείνα που θέλεις να κρατήσεις και φέτος, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι να την βελτιώσεις ώστε να σου είναι εφόδιο στο πόλεμο - και όχι περιττό βάρος.

1. Για να πας μπροστά, κοίτα πίσω
Αυτός ο παραλληλισμός της γυναίκας με το αυτοκίνητο ίσως δεν είναι ο πλέον κολακευτικός, αλλά ας τον κρατήσουμε λίγο ακόμη γιατί μας βολεύει: Θυμάσαι όταν πρωτοπήρες αυτοκίνητο πως του συμπεριφερόσουν; Ούτε κοπάναγες πόρτες, ούτε καβαλούσες πεζοδρόμια, ούτε έτρεχες στα σαμαράκια, ούτε το άφηνες να πιάσει πατζέχρα πριν το πας για πλύσιμο. Το πρόσεχες, γιατί ήταν σε άριστη κατάσταση και ήθελες να παραμείνει έτσι.

Μετά πέρασε ο καιρός, το συνήθισες, χαλάρωσες και άρχισες να  ψιλοαδιαφορείς. Και μετά άρχισε να βγάζει προβλήματα. Όπως ακριβώς συνέβη και με το κορίτσι σου. Φταίει εκείνη για τη φθορά; Φταις εσύ με την κακή οδηγική συμπεριφορά;

Μπορείς να επαναφέρεις στο σήμερα στοιχεία από τον παλιό, καλό σου εαυτό, εκείνον τον ωραίο τύπο του πρώτου καιρού καιρού που έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει τη σχέση σε υψηλό επίπεδο ή έχει η έρθει η ώρα για απόσυρση; Εσύ κρατάς τα κλειδιά, εσύ και τις απαντήσεις.



2. Βρες το λάθος
Προφανώς σε μια σχέση που δεν τα πάει περίφημα φέρουν και οι δύο μερίδιο ευθύνης - εδώ όμως δεν απευθυνόμαστε και στους δύο, αλλά κοιτάμε να δούμε τι είναι εκείνο που μπορείς εσύ να βελτιώσεις από τη δική σου πλευρά (έννοια σου και υπάρχουν δεκάδες γυναικεία site που κάνουν την ίδια δουλειά στην αντίπερα όχθη).

 Για αρχή οφείλεις να έχεις καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα – ούτως ώστε να μπορέσεις να δώσεις και τη λύση. Έχεις εντοπίσει τι είναι εκείνο που κατά κύριο λόγο της σπάει τα νεύρα/ την απογοητεύει/ τη στεναχωρεί σε σένα;

 Μια ανασκόπηση στη χρονιά που πέρασε και στην crème de la crème των καυγάδων σας θα σου δώσει μια καλή εικόνα για το τι είναι εκείνο που (κατά τη γνώμη της) κάνεις λάθος, και έτσι θα μπορέσεις, αν θες, να το διορθώσεις. Αν πάλι δεν θες, δεν χρειάζεται να κουράζεσαι να διαβάζεις όλο το κατεβατό, προλαβαίνεις να φύγεις, ακόμη στο #2 είμαστε.

3. Οι συμβιβασμοί είναι φίλοι μας 
Δεν πειράζει να χάσεις και έναν αγώνα για να τη συνοδέψεις σε εκείνο το πάρτι που σε έχει λυσσάξει να πάτε, άλλωστε που ξέρεις, μπορεί να περάσεις και καλά. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν έχει βάλει μερικά κιλά (πες της το ευγενικά και εκείνη θα τα χάσει).

Δεν τρέχει και τίποτα αν της κάνεις τη χάρη να υιοθετήσετε εκείνη την καταραμένη γάτα που τόσο πολύ τη θέλει. Στην πραγματική ζωή, και όχι στο σελιλόιντ, οι σχέσεις είναι ζόρικες και θέλουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές για να δουλέψουν και να μην καταρρεύσουν. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να ανεχτείς μπεζ τρίχες στον καναπέ σου.



4. Πάρε πίσω τα balls σου
H συντριπτική πλειοψηφία των σχέσεων ξεκινάνε με τον άντρα καπετάνιο και καταλήγουν με τη γυναίκα μόνη στη γέφυρα, όσο εκείνος παίρνει έναν υπνάκο στο αμπάρι. Καλώς ή κακώς, όσο περισσότερος καιρός περνάει, τόσες περισσότερες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν τα κορίτσια: που θα πάτε διακοπές, ποιους φίλους θα συναντήσετε, ποια ταινία θα δείτε, τι θα φάτε, τι θα πιείτε. Και αυτό φυσικά ξέρουμε όλοι πως δεν συμβαίνει επειδή εκείνη σου πήρε τον αέρα, αλλά επειδή την άφησες να το κάνει γιατί βαριέσαι να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες.

 Δεν σου έκλεψε εκείνη τα balls σου – εσύ της τα παρέδωσες στο χέρι οικειοθελώς για να δεις Champions League με την ησυχία σου χωρίς να σου τα πρήζει. Έλα όμως που εκείνη κουράστηκε και δεν τα θέλει – δεν ταιριάζουν άλλωστε και με το φιζίκ της. Ήρθε η ώρα να πιάσεις ξανά το τιμόνι, να πάρεις πρωτοβουλίες και αποφάσεις και να συμμετέχεις (τις μέρες που δεν έχει Champions League) σε αυτό το κοινό πράγμα που λέγεται σχέση.

5. Μίλα καλύτερα
Υπάρχει ένα πολύ καλό ρήμα που περιγράφει κάτι που παθαίνουν εκατομμύρια ζευγάρια καθημερινά: παραγνωρίζονται. Δεν χρειάζεται να της απευθύνεσαι με λεξιλόγιο φορτηγατζή που τον κλείνουν στην Αθηνών–Πατρών για να θεωρήσει πως της μιλάς άσχημα.

Ο τόνος, το ύφος και οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς, παρόμοιες με τον τρόπο που μιλάς στην μαμά ή την αδερφή σου, είναι αρκετά για να διαλύσουν την λεκτική σας επικοινωνία. Αν από το «θες να το συζητήσουμε άλλη ώρα;» έχετε περάσει στο «κόφ’ το, δεν γουστάρω», είναι πολύ πιθανό να περάσετε σύντομα από το «In A Relationship» στο «Single». Και καθώς εκείνη δεν είναι ούτε η μαμά σου, ούτε η αδερφή σου, φρόντισε να της μιλάς σαν να μην είναι εξίσου δεδομένη με εκείνες.

6. Δώσ’ της αυτό που θέλει
Quiz: Τι είναι αυτό που θέλουν όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες από τους άντρες και ξεκινάει από «Χρ»; Sorry, λάθος. Δεν είναι το χρήμα. Είναι ο χρόνος. Βεβαίως και υπάρχουν και κάποιες που κυνηγάνε απελπισμένα το χρήμα (δεν πιστεύουμε να έχεις μπλέξει με τέτοια), αλλά ο χρόνος είναι κάτι που θέλουν όλες, μα όλες οι γυναίκες από το σύντροφό τους και δυστυχούν όταν δεν τους παρέχεται. Και δεν μιλάμε για το χρόνο που περνάτε ροχαλίζοντας στα διπλανά μαξιλάρια, ούτε για εκείνον που σπαταλάτε κάθε βράδυ αποχαυνωμένοι μπροστά στις 32 ίντσες σας.

Ο μόνος χρόνος που έχει σημασία είναι εκείνος που ξοδεύετε ποιοτικά, για να μιλήσετε, να γελάσετε, να βγείτε έξω να διασκεδάσετε, να καθίσετε μέσα να κάνετε σεξ. Όλα εκείνα που κάνατε όταν τα είχατε πρωτοφτιάξει και για τα οποία κατά έναν περίεργο λόγο τώρα «δεν έχεις χρόνο».



7. Φτιάξτε νέες αναμνήσεις
Ακούγεται κλισέ, όμως αποδεδειγμένα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επιβιώσει μια σχέση από το να εμπλουτίζεται διαρκώς με καινούργιες εμπειρίες. Όπου «καινούργιες εμπειρίες» δεν εννοούμε να φάτε burger αντί για πίτσα (είναι βέβαια μια καλή αρχή αν έχετε πήξει στην πίτσα), ούτε να προγραμματίζετε μακρινά, πολυέξοδα ταξίδια.

 Επί της ουσίας μιλάμε για να δοκιμάζετε νέα πράγματα εκτός σπιτιού, εντός σπιτιού και σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, τα οποία δεν είναι απαραίτητα χρονοβόρα ή ευρωβόρα – απαιτούν όμως ενέργεια και αποφασιστικότητα για να μπορέσεις να σπάσεις την επικρατούσα ρουτίνα. Οι άνθρωποι που ζουν μια ζωή στο repeat, βαριούνται.

 Οι άνθρωποι που βαριούνται χωρίζουν. Και εσύ, ο άνθρωπος που έκατσες και διάβασες 1.100 λέξεις για το πως να βελτιώσεις τη σχέση σου, δεν είσαι κάποιος που θέλει να χωρίσει.

Πηγή : Oneman




Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply