300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Όταν ένα terrier στρίμωξε ένα … cougar(Story)

Το «μάστορά» του βρήκε ένα άγριο λιοντάρι, στο πρόσωπο ενός μικρόσωμου σκύλου, που το «στρίμωξε» σε δέντρο…

Το περίεργο αν μη τι άλλο περιστατικό σημειώθηκε στη Βόρεια Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ένα σκυλάκι, ράτσας Jack Russell terrier μπέρδεψε, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του το cougar με … γάτα και το κυνήγησε, αναγκάζοντάς το να σκαρφαλώσει στο δέντρο. Ο ιδιοκτήτης του θαρραλέου ή έστω, κατά τύχη τυχερού terrier, Chad Strenge, άκουσε το επίμονο γαύγισμά του και βγήκε να δει τι συνέβαινε…
Αυτό που αντίκρισε, μάλλον δεν το περίμενε, αφού το λιοντάρι ήταν στην κορυφή του δέντρου και ο μικροκαμωμένος «Jack» στη βάση του, να του γαυγίζει.
Ο κ. Strenge πήρε αμέσως το όπλο του και πυροβόλησε προς το άγριο ζώο, τραυματίζοντάς το θανάσιμα.
«Κυνηγάει συνέχεια γάτες. Φαντάζομαι πως το μπέρδεψε με γάτα», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα The Argus Leader.
Ο καθηγητής Jonathan Jenks ανέφερε ότι οι κυνηγοί συνήθως «επιστρατεύουν» δύο ή τρία κυνηγόσκυλα, για να τρομάξουν ένα cougar και να το αναγκάσουν να ανέβει σε κάποιο δέντρο, ενώ εικάζει πως για να μην επιτέθηκε στον Jack, μάλλον δεν ήταν πεινασμένο.
Όπως και να ‘χει, ο μικρούλης Jack βγήκε νικητής από την αναμέτρησή του με το άγριο λιοντάρι, που μεταφέρθηκε στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ντακότα, προκειμένου να γίνει αντικείμενο έρευνας.
Σημειώνεται δε, πως οι κάτοικοι της Βόρειας Ντακότα, έχουν δικαίωμα από το νόμο να πυροβολούν και να σκοτώνουν τα άγρια λιοντάρια, προκειμένου να διαφυλάξουν την περιουσία, αλλά κυρίως τη ζωή τόσο των ίδιων, όσο και των κατοικιδίων τους. 



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply