300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Το φως την ώρα του ύπνου προκαλεί κατάθλιψη!

Μελαγχολία ή ακόμη και κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει το τεχνητό φως κατά την διάρκεια του ύπνου σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Ετήσιο Συνέδριο Νευροεπιστημόνων στις ΗΠΑ από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.


Η δρ Τρέισι Μπεντροσιάν επικεφαλής της έρευνας επισημαίνει πως «Η έκθεση σε διαρκή τεχνητό φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, ενώ η δυνατότητα αποφυγής του φωτός φαίνεται ότι μετριάζει τα συμπτώματα κατάθλιψης».


Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια και οι ερευνητές τα χώρισαν σε δύο ομάδες. Η ομάδα που το δωμάτιο της φωτιζόταν όλο το 24ωρο εμφάνισε εξωτερικά συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με την άλλη ομάδα που κοιμόταν σε σκοτεινό χώρο και είχε φυσιολογικό κύκλο ημέρας- νύχτας.


Ο ερευνητής Ράντι Νέλσον ανέφερε πως «τα αποτελέσματα της μελέτης αποδεικνύουν την ανάγκη διερεύνησης του τρόπου με τον οποίο ο τεχνητός φωτισμός επηρεάζει την υγεία μας» ενώ η Λόρα Φόνκεν προσθέτει «Η έρευνα σχετικά με την επίδραση του τεχνητού φωτός στην υγεία είναι σημαντική για ανθρώπους που δουλεύουν σε νυχτερινή βάρδια και για παιδιά και ενηλίκους που παρακολουθούν τηλεόραση αργά το βράδυ, διαταράσσοντας τον φυσιολογικό κύκλο φωτός- σκοταδιού»







Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply