300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Επιβίωση-Παγίδες για ζώα (videos-foto)



Επιβίωση είναι η ανεύρεση τρόπου ούτως ώστε να παραμείνετε ζωντανός. 

Ότι εφόδιο έχετε θα θεωρηθεί χρήσιμο. 


Παγίδα για ζωα σε σχήμα 4 (video-fotos)
Μια απο τις πιο βασικές παγιδες, που μπορουμε να φτιαξουμε σε μια κατασταση εκτατης αναγκης, ειναι η παγιδα σε σχημα 4. Η παγιδα εχει την μορφη οπως ο αριθμος 4 και χρησιμοποιει ενα μεγαλο βαρος στην κορυφη της, το οποιο πεφτει μολις το ζωο "ενεργοποιησει" την παγιδα. Τα πλεονεκτηματα αυτης της παγιδας, εινα οτι καταρχας ειναι ευκολη στο στησιμο, δεν χρειαζετε πολλα υλικα και φτιαχνεται επι τοπου, χωρις να εχετε καθολου εργαλεια ή να χρειαζεστε σχοινι. Απλως μαζευετε μερικα κλαδακια, μια μεγαλη πετρα και ειναι ετοιμη.
Τα βασικα σημεια που πρεπει να προσεξουμε για να εχει επιτυχια η παγιδα μας, ειναι τα εξεις:
  • Τα ξυλα πρεπει να ενωνονται/στηριζονται με τετοιο τροπο, που να μην "ενεργοποιηθει" η παγιδα μας, απο καποιο ρευμα αερα.
  • Το κατακορυφο ξυλο, πανω στο οποιο "στεκεται" η παγιδα, πρεπει να μην βρισκεται κατω απο το βαρος που θα πεσει. Διαφορετικα το βαρος θα βρει αντισταση, δεν θα πεσει αποτομα και θα αφησει κενο, απο το χωμα, επιτρεποντας ετσι στο ζωο να ξεφυγει.
  • Στο οριζοντιο ξυλο, τοποθετουμε το δολωμα στην μερια του ξυλου που ειναι προς το βαρος. Για να εχουμε επιτυχη "ενεργοποιηση" της παγιδας, πρεπει το δολωμα (συνεπως το κλαδι) να βρισκετε κοντα στην βαση του βαρους.
Τα ξυλα στηριζονται μεταξυ τους ειτε κανωντας βαθια κοψιματα, ειτε με φυσικο τροπο, με τους κομπους η παρακλαδια των κλαδιων που χρησιμοποιουμε.
Rabbit Stick – Κυνηγι λαγου με ροπαλο
Σε περιπτωση αναγκης, οπου δεν θα εχετε την ευκαιρια να φτιάξετε παγιδες ή δεν εχετε καποιο αλλο οπλο, ο πιο απλος τροπος να πιασετε ενα λαγο ή οποιοδηποτε μικρο ζώο ειναι με ενα ροπαλο. Για να εχετε μεγαλυτερο ποσοστο επιτυχιας, θα χρειαστει το ροπαλο να εχει ενα συγκεκριμένο σχημα, περιπου σαν μπουμερανγ, ωστε την ωρα που το πετατε να περιστρεφετε και να καλυπτει μια μεγαλη περιοχή. Δειτε και το βιντεο παρακατω για να καταλάβετε.
Παγίδα με δίχτυ
Δείτε το video

Παγιδα για πουλια και μικρα ζωα με βαρος
Η παγιδα που θα δειτε παρακατω, ειναι περιπου σαν την παγιδα σε σχημα 4, δηλαδη χρησιμοποιει βαρος για να σκοτωσει/αιχμαλωτισει το ζωο, αλλα εχει διαφορετικο μηχανισμο ενεργοποιησεις. Ειναι πιο ευκολη στο στησιμο και στην κατασκευη, αλλα χρειαζεται να εχετε μαζι σας σχοινι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply