300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

RENAULT R-Space Concept


Το R-Space είναι ένα ακόμη πρωτότυπο της Renault στην κατηγορία των μικρών πολυμορφικών το οποίο θεωρεί πως και οι οικογενειάρχες έχουν ψυχή… τουλάχιστον οδηγικά.






Η Renault έχει μεγάλη παράδοση στην κατηγορία των μικρών πολυμορφικών και με το πρωτότυπο R-Space δείχνει έτοιμη να περάσει την κατασκευή αυτών των μοντέλων σε ένα άλλο επίπεδο. Το μικρό MPV – το μήκος του οποίου δεν ξεπερνά τα 4,25 μέτρα – έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς εκτίθεται εκεί αυτές τις ημέρες. Πέρα από την άριστη εκμετάλλευση των χώρων της καμπίνας, έχει να επιδείξει και ιδιαίτερες καινοτομίες στα μηχανικά του μέρη.





Κάτω από το καπό του φωλιάζει ένας υπερτροφοδοτούμενος, 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 900 κ. εκ. ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 16,3 χλγρμ ροπής (απόδοση κοντά στον ατμοσφαιρικό 1.600άρη της γαλλικής μάρκας). Το σημαντικό όμως είναι πως η μέση κατανάλωσή του δεν ξεπερνά τα 3,7 λτ/100 χλμ ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 95 γρ/χλμ. Ο κινητήρας ουσιαστικά θα προϋπαντήσει μία νέα σειρά κινητήρων TCe οι οποίοι θα είναι χαμηλού κυβισμού και μειωμένων εκπομπών CO2 και κατανάλωσης. Το σημαντικό όμως είναι πως οι νέοι κινητήρες TCe θα μπορούν να συνδυαστούν και με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC το ονομάζει η Renault από τα αρχικά των λέξεων EfficientDual Clutch), όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του R-Space. Περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και σε μοντέλα παραγωγής της Renault.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply