300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα τελευταία γεγονότα 26/4

Ελλάδα
  • Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» εξακολουθεί να νοσηλεύεται το επτάχρονο αγόρι που τραυματίστηκε από βεγγαλικό το βράδυ της Ανάστασης, στη Χαλκίδα. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεράσει τον κίνδυνο, όμως η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Το παιδί έχει χάσει το αριστερό μάτι του και έχει υποστεί σοβαρότατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  • Ξεπερνούν τους 116.000 οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Άγνωστος παραμένει προς το παρόν ο ακριβής αριθμός των εισακτέων, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 12 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά με νέα δεδομένα, όπως οι αλλαγές σε μετεγγραφές και μηχανογραφικά, στον υπολογισμό των μορίων που προκύπτουν από βαθμό πρόσβασης κ.ά.
  • Την εκτίμηση ότι «ή αλλάζουµε νοοτροπία στη διαχείριση των αποβλήτων ή βουλιάζουµε και πνιγόµαστε στα σκουπίδια» εξέφρασε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο περιφερειάρχης της Αττικής Γιάννης Σγουρός χρησιµοποιώντας τη φράση του πρωθυπουργού. Ο κ. Σγουρός τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού και επισήμανε πως στη «μάχη» της Κερατέας δεν μπορεί να υπάρχουν μόνο νικητές ή μόνο νικημένοι.
  • Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη της νυν ηγεσίας της ΝΔ με την «καραμανλική πτέρυγα» για την απόφαση της δημόσιας αποκήρυξης της απογραφής επί υπουργίας Γ.Αλογοσκούφη που ήταν ειδικά την πρώτη διετία (2004-2006) ο ακρογωνιαίος λίθος της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. «Ιστορικά αποδείχθηκε ότι ήταν εγκληματικό λάθος, αλλά εκ των υστέρων» δήλωσε ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρ.Λαζαρίδης, συνεχίζοντας στην ίδια γραμμή με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Ι.Μιχελάκη.
  • Την αντίθεσή της με τυχόν εισπρακτικού χαρακτήρα ρύθμιση για τα αυθαίρετα εξέφρασε η Τίνα Μπιρμπίλη. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε πως αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική». Χαρακτήρισε, δε, αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
Κόσμος
  • Αλγερινός μαχητής της Αλ-Κάιντα, κρατούμενος στην αμερικανική βάση του Γκουνατάναμο, είχε «τελέσει» και πληροφοριοδότης των βρετανικών και των καναδικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε το Wikileaks και σκιαγραφούν ένα έωλο σύστημα συλλογής στοιχείων και πληροφοριών. Άλλος κρατούμενος είχε καταφέρει να κερδίσει την ελευθερία του «καρφώνοντας» άλλους 123 συγκρατούμενούς του, σύμφωνα με τα έγγραφα.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κάλεσαν από κοινού τη Δευτέρα τις ηγεσίες της Λιβύης και της Συρίας να σταματήσουν τις βίαιες επιθέσεις κατά των αντιφρονούντων στις χώρες τους. Επιπλέον μέτρα εξετάζουν ΗΠΑ και ΕΕ. Για τουλάχιστον 39 νεκρούς και 70 τραυματίες στη διάρκεια του αιματοκυλίσματος στην Ντεραά, κάνουν λόγο ακτιβιστές. Το «λουτρό αίματος» έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη διεθνή κοινότητα. Πυρά ακούγονται στην Ντεραά την Τρίτη.
  • Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Τρίτη ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά στον ναό Πρέα Βιχεάρ, σε διαφιλονικούμενη περιοχή.
  • Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν τους τελευταίους μήνες πριν από το τέλος του 25χρονου εμφυλίου πολέμου το 2009 από βομβαρδισμούς που διεξήγαγε η κυβέρνηση της χώρας, αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ.
  • Ενεργότερο ρόλο στις επιχειρήσεις στη Λιβύη αποφάσισε να έχει η Ιταλία, καθώς θα επιτραπεί στην πολεμική της αεροπορία να βομβαρδίζει επιλεγμένους στόχους στο λιβυκό έδαφος προκειμένου να προστατέψει τους αμάχους. Πέντε ισχυρές εκρήξεις ταρακούνησαν το ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ οι μάχες συνεχίζονται αδιάκοπα στην πόλη Μιζουράτα μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των οπαδών του Μουαμάρ Καντάφι.
Οικονομία
  • Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στις 1.205 μονάδες βάσης, αναρριχήθηκε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προεξοφλούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
  • Η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ από 9,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση, σε συνδυασμό με την «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού στο πρώτο φετινό τρίμηνο, αναμένεται να διαμορφώσει το ύψος του πακέτου πρόσθετων μέτρων για το 2011 υψηλότερα από τα 3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν πριν το Πάσχα.
  • Δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, θεσμοθέτηση νέας φορολογικής πολιτικής και αναθεώρηση της πολιτικής λιτότητας στο σκέλος που αφορά τις δημόσιες επενδύσεις ζήτησε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2010, δήλωσε πως από τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύεται ότι η πολιτική που εφαρμόζεται για την έξοδο από την κρίση είναι αναποτελεσματική και αδιέξοδη.
Αθλητισμός
  • Με δημοσίευμά της η Corriere dello Sport αναφέρει ότι είναι σχεδόν απίθανο να φύγει ο Νταβίντ Πιζάρο από τη Ρόμα αφού θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της, ενώ έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο. Αναφέρονται στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, δίνοντας ωστόσο ποσοστό παραμονής 75% στον Χιλιανό.
  • Tέλος στα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν έβαλε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα των «πρασίνων». «Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να συγκεντρωθώ τόσο εγώ όσο και η ομάδα στην επίτευξη του στόχου μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
  • Επιστολή προς τον πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο έστειλε την Τρίτη ο Αχιλλέας Μπέος τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πρέπει να ζητήσει την παραίτηση των αθλητικών εισαγγελέων κ.κ. Φάκου και Αντωνακάκη οι οποίοι στο θέμα με τις κασέτες «μεροληπτούν κατά το δοκούν και δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply