300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα γεγονότα της ημέρας


Ελλάδα

* Σε εξέλιξη βρίσκεται για μια ακόμη φορά η κινητοποίηση πολιτών του κινήματος «Δεν πληρώνω» στα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Λαμία. Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή και κατέλαβαν τα διόδια, σηκώνοντας τις μπάρες.
* Αρκετά περιστατικά εμπρησμού σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στην Αθήνα και τον Πειραιά, με σοβαρότερες περιπτώσεις εκείνες τριών εξοχικών στη Σαλαμίνα στα οποία, κατά τα φαινόμενα, οι φωτιές σημειώθηκαν μετά από διαρρήξεις.
* «Γκρίζο ξεκίνημα» για τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή, κυρίως στα βόρεια, που θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Δευτέρα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
* Ξεκάθαρο «όχι» έρχεται από τον Αντώνη Σαμαρά σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου ζητήσει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων από τη Βουλή τα νέα μέτρα, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι σηκώνει την ευθύνη της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. «Σε εκβιασμό των 180 δεν πρόκειται να υποκύψουμε» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Σχετικά με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, υπογραμμίζει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και τέτοιες καταστροφολογίες της κάνουν κακό.
* Πλήρη εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού όλων των πολιτικών κομμάτων που κατέβηκαν στις εκλογές την τελευταία δεκαπενταετία ζητά η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως η πλήρης ονομαστικοποίηση των εσόδων των κομμάτων είναι κρίσιμη για τη διαφάνεια του πολιτικού κόσμου.

Κόσμος

* Το ενδεχόμενο οι επεμβάσεις των δυτικών συμμάχων στη Λιβύη να εξελιχθούν σε επιχείρηση διαρκείας θεωρεί πιθανό το Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας -που είχε καλέσει για ένα νέο, «διευρυμένο», ψήφισμα του ΟΗΕ- να δηλώνει πως η πολυπλοκότητα της κατάστασης δείχνει πως ο πόλεμος μπορεί να είναι μακρύς. Χώρα «καταφύγιο» για τον Καντάφι ψάχνει, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Ουάσινγκτον, εξετάζοντας ποιος θα μπορούσε να δεχθεί τον Λίβυο ηγέτη μετά την απομάκρυνσή του χωρίς να κινδυνεύει με έκδοση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Νέοι βομβαρδισμοί των δυνάμεων Καντάφι στις θέσεις των αντικαθεστωτικών στη Μιζουράτα.
* Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης ζήτησαν για άλλη μία φορά από την κυβέρνηση της Σερβίας να προκηρύξει εκλογές για το φθινόπωρο ενώ, την ίδια ώρα, ο ηγέτης του εθνικιστικού Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργία πείνας για να πιέσει την κυβέρνηση. Απορρίπτει το αίτημα για εκλογές η κυβέρνηση που περιμένει να πάρει πρώτα η χώρα το καθεστώς της υπό ένταξης χώρας στην ΕΕ.
* Προτάσεις για την ανανέωση της πολιτικής σκηνής της Κούβας με τη θέσπιση ορίων στη διάρκεια της θητείας αλλά και εξαγγελίες για περιορισμένης κλίμακας οικονομικές μεταρρυθμίσεις έκανε ο ηγέτης της χώρας Ραούλ Κάστρο σε ομιλία του κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.
* Σε έξι με εννέα μήνες εκτιμά η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα ότι θα τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο πυρηνικό σταθμό, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε την Κυριακή. Μετά από από αυτό το διάστημα εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα επιστρέψουν και οι κάτοικοι στη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το εργοστάσιο. Στην Ιαπωνία βρέθηκε η Χίλαρι Κλίντον.
* Για χρήση βομβών διασποράς, οι οποίες έχουν απαγορευτεί σε πάνω από 100 χώρες, κατηγορούνται οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι. Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι χρησιμοποίησαν βόμβες διασποράς σε κατοικημένες περιοχές στη Μιζουράτα «θέτοντας σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τους αμάχους». Η Τρίπολη, ωστόσο, διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτό. Αντιαεροπορικά πυρά και εκρήξεις το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οικονομία

* Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους φόβους των αγορών που δεν φαίνεται να πείθονται από τις επίσημες διαψεύσεις.
* Κερδίζουν έδαφος τα σενάρια περί επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του «παλαιού» -εκτός Μνημονίου- χρέους των 340 δισ. ευρώ, καθώς, παρά τις επίσημες διαψεύσεις φαίνεται πως αυτό το σχέδιο συζητείται σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.
* Σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους φέρεται να επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την αγορά ομολόγων από τον μηχανισμό ευρω-στήριξης με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και τα λεγόμενα «ομόλογα Brady».

Αθλητισμός

* Η αυλαία της SuperLeague πέφτει σήμερα. Το ραντεβού των 19:00 είναι για κάποιους αδιάφορο, για κάποιους εορταστικό και για κάποιους κρίσιμο. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ξάνθη και στον Βόλο. Εκεί ο Αρης ως φιλοξενούμενος και ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος κόντρα στον Παναθηναϊκό, διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ.
* Βολές κατά της διαιτησίας εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά το 1-1 της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα. Ο Πορτογάλος εξέφρασε το παράπονό του που η ομάδα του αγωνίστηκε και πάλι με δέκα, ενώ τόνισε πως έπρεπε να αποβληθεί και ο Αλβες. Από την πλευρά του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα τόνισε πως το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμα παρά το +8 της Μπαρτσελόνα.
* Η Μπαρτσελόνα βγήκε κερδισμένη από την ισοπαλία 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», καθώς μπορεί αυτή τη φορά να μην «φιλοδώρησε» με πέντε γκολ την αντίπαλό της - όπως στο 5-0 του πρώτου γύρου - αλλά διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με απόσταση οκτώ βαθμών από τους «μερέχνες».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply