300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ανοίγει ο δρόμος για πρόστιμα στη Siemens

Τη διαδικασία αποζημίωσης από τη Siemens εκκινεί η κυβέρνηση, προγραμματίζοντας να επιβάλει υψηλά πρόστιμα μέχρι το τέλος Μαΐου -οι επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας καλούνται σε εξηγήσεις μέσω σχετικής επιστολής που κοινοποιεί τη Μ. Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Οπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, τα στελέχη της εταιρείας θα κληθούν σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα να τοποθετηθούν επί του πολύκροτου σκανδάλου ενώπιον των υπουργών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Αφού μεσολαβήσουν 10-15 ημέρες, θα προσδιοριστεί το ύψος των προστίμων με γνώμονα τις ισχύουσες διατάξεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


«Η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει τη νομική βάση με τα πραγματικά περιστατικά για την επιβολή υψηλών προστίμων και αυτή την ώρα υπάρχει εντατική συζήτηση προκειμένου η ηθική πλευρά των Γερμανών να σκεφθεί ότι οφείλει τουλάχιστον την καταβολή αποζημιώσεων στη χώρα, ανεξάρτητα από το ποινικό ή άλλο μέρος» είπε ο Χ. Καστανίδης. «Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί στο χώρο της Ε.Ε. είναι αυτοί που κυρίως πρέπει να απολογηθούν γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι οι πρωταθλητές της διαφθοράς στον κόσμο» τόνισε.


Η φύση του νομοσχεδίου που τροποποιεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών (ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια), οδήγησε τη συζήτηση στην τιμωρία επίορκων πολιτικών, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συντάσσονται στην άποψη πως εναπόκειται περισσότερο στην πολιτική βούληση και λιγότερο στην εφαρμογή των νόμων. Μιλώντας για «αποφασιστικότητα» στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε, σε αντιδιαστολή, πως δεν πρέπει να επιτραπεί στα «κέντρα οικονομικής ισχύος που είναι βουτηγμένα στη διαπλοκή» να γίνονται τιμητές του πολιτικού συστήματος και του χαρακτήρα των πολιτικών.


Η αποστροφή του υπουργού έδωσε αφορμή στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να ζητήσει (χωρίς αποτέλεσμα), τα ονόματα των πολιτικών που «ελέγχονται από οικονομικά κέντρα», αλλά και να επιρρίψει ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας τα δύο κόμματα «σιαμαία στη διαφθορά». Επικεντρώνοντας στους ενοίκους της γαλάζιας πολυκατοικίας, ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «άφησε να διαφύγουν στο εξωτερικό οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Siemens», ενώ μίλησε για «πρόσωπα που διεκδικούν την πρωθυπουργία στη χώρα, για αρχηγούς κομμάτων οι οποίοι βολεύονταν με τσαγιέρες και καφετιέρες, τράκα από τη Siemens». Καταλήγοντας, ζήτησε εκ νέου εκλογές αλλά και την αναζήτηση ευθυνών από γαλάζιους υπουργούς για την υπόθεση των υποβρυχίων, καταλογίζοντας στη Ν.Δ. πως «την περίοδο 2004-2009 δόθηκαν 723 εκατ.» για την εξυπηρέτηση της σύμβασης που υπογράφηκε επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply