300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Τα "παρατράγουδα" του Υπουργικού


Κλίμα έντασης και διαφωνιών επικράτησε για λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας (23/05), με αποκορύφωμα τη "φραστική διαμάχη" μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν χαρακτηριστικά για τον κ. Βενιζέλο πως “του είχε ανέβει το αίμα στο κεφάλι.”

Τότε είπε και τη φράση “βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή”, η οποία προκάλεσε μεν την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, χωρίς όμως αυτός να ανεβάσει τους τόνους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε αρκετές φορές να επικρατήσει η ηρεμία και η σύνεση. 

Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε πως μιλούσε σε γενικό πλαίσιο και ότι η κριτική του εστιάστηκε στην “αλαζονεία στελεχών και παραγόντων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με την ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

Γενικά πάντως, όλοι οι υπουργοί ήταν στο ίδιο μήκος κύματος αναγνωρίζοντας πως η περίοδος είναι δύσκολη και πως όλοι πρέπει να πράξουν το καθήκον τους και η αντιπολίτευση να αντιληφθεί ότι πρέπει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Περαιτέρω, ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η πρότασή του για αυξημένη πλειοψηφία ισχύει αφ' ενός για την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας και αφετέρου για μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της χώρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και ΑνταγωνιστικότηταςΜιχάλης Χρυσοχοΐδης,φέρεται να πρότεινε την ίδρυση Επενδυτικής και Αναπτυξιακής Τράπεζας με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια η οποία θα χρηματοδοτεί αναπτυξιακά προγράμματα και δίκτυα υποδομών.     

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν νομίζει πως μπορεί να αντέξει κανείς αν αγγιχτούν θέματα εθνικής κυριαρχίας ή συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ενώ τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης για το Μεσοπρόθεσμο.

"Να πάμε πιο δυναμικά και όπου είμαστε έτοιμοι με τις αποκρατικοποιήσεις να προχωρήσουμε αμέσως και να προσδιοριστεί το ποσοστό επί τοις εκατό που θα διατεθεί για κάθε ΔΕΚΟ" φέρεται να υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, προσθέτοντας ότι αν τυχόν ζητηθούν εγγυήσεις θα μπορούσαν να δοθούν επί μελλοντικών εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι επί της δημόσιας περιουσίας.

Η υπουργός Εργασίας τόνισε, επιπλέον ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση με απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης για επενδύσεις, ενώ τάχθηκε κατά των απολύσεων διότι, όπως είπε, η μείωση του δημόσιου τομέα επέρχεται με όσα ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Υπέρ των αλλαγών με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, αλλά και υπέρ της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον μεταρρυθμιστικό της ζήλο, φέρεται να τάχθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας.

Αν δεν βγούμε από αυτή την συνεδρίαση με ενιαία φωνή και δεν αρχίσουμε να πραγματοποιούμε αυτά που αποφασίσαμε από αύριο, τότε έχουμε λύσει το χειρόφρενο για την χρεοκοπία της χώρας, φέρεται να είπε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου, επίσης τάχθηκε υπέρ του άμεσου συμψηφισμού των χρεών των ιδιωτικών επιχειρήσεων, της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά άμεσα και με κάθε τρόπο και υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από κοινού με την ΚΕΔ και την Κτηματολόγιο ΑΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply