300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Συνελήφθη μαθητής για διαρροή απαντήσεων στις Πανελλήνιες


Καταγγελίες για διαρροή των απαντήσεων των θεμάτων στο μάθημα της Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δέχθηκε η εισαγγελία.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί έαν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Την υπόθεση ανακίνησε ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος κατήγγειλε ότι η διαρροή συνέβη σε λύκειο στο Γαλάτσι.

Ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι στάλθηκαν οι απαντήσεις σε mail σε μαθητή από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.

Όπως αναφέρει η ΝΕΤ, ο μαθητής έφυγε κατά τη διάρκεια της εξέτασης, και πήγε στην τουαλέτα όπου έλαβε το μήνυμα από τον ιδιοκτήτη του φροντιστηριού με τις απαντήσεις των θεμάτων.

Έγινε αντιληπτός από τον λυκειάρχη και το περίεργο είναι ότι το συμβάν συνέβη 9:30 η ώρα το πρωί, ενώ τα θέματα των Πανελληνίων δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο από το υπουργείο Παιδείας στις 10:00 πμ. 

Ο μαθητής συμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ κατέθεσε στην εισαγγελέα, κυρία Ράικου.

Για κατάθεση  αναμένεται να κληθεί και ο λυκειάρχης, ενώ στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι το επίμαχο email προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο αποστολέας και αν έχει αποσταλεί και σε άλλους μαθητές.

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, την Παρασκευή (20/5) μετά τη συνάντηση της με τους προέδρους των ΤΕΙ δεν θέλησε να κάνει καμια δήλωση για το θέμα.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας παρουσιάζουν μια άλλη οπτική λέγοντας ότι ο μαθητής χρησιμοποιήσε το κινητό του για να έχει επικοινωνία κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων, έγινε αντιληπτός, το κινητό κατασχέθηκε και οδηγηθηκε στο τμήμα. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply