300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα

Μπορεί να θεωρείται “φίλος” της Ελλάδας, ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις του για την Ελλάδα δε δείχνουν και τόσο... φιλικές, αφού εμμέσως πλην σαφέστατα, προτείνει να αφεθεί η χώρα στο έλεος των συνεπειών της κακοδιαχείρισης των οικονομικών της και να πτωχεύσει. "Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε, όχι όμως και για την υπόλοιπη ευρωζώνη", υπογραμμίζει ο βετεράνος πολιτικός, εκτιμώντας πως το ευρώ αποδίδει και μάλιστα, για κάποιους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση".

"Τα κράτη που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος, όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις”
, δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Les Echos” (26/05).

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, επιρρίπτει  ευθύνες σε Γαλλία και Γερμανία για την κρίση στην ευρωζώνη, ενώ δε χαρίζεται ούτε στους “φίλους” Έλληνες, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της”.

“Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε… όχι όμως και για την υπόλοιπη ευρωζώνη”.


Όσον αφορά στην “συνενοχή” της Γαλλίας και της Γερμανίας, στα σημερινά προβλήματα χωρών, όπως της Ελλάδας, τονίζει, πως “φέρουν βαριά ευθύνη, διότι εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000”.

Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ! Το ενιαίο νόμισμα αποδίδει και για ορισμένους μάλιστα αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού σε περίπτωση που ένα μέλος, όπως η Ελλάδα, κηρύξει πτώχευση”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply