300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου!

«Εγώ για το καλό στου στο λέω παιδάκι μου, από εκεί και πέρα εσύ ξέρεις, αν δεν πιστεύεις ότι η μανούλα θέλει το καλό σου τι να σου πω;» Πόσες φορές αυτά τα λόγια δεν σας έχουν ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι;

Και να ήταν μόνο αυτά; Η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται… «Στα έλεγε η μάνα σου αλλά εσύ; Τίποτα! Πάλι η μανούλα θα σε ξελασπώσει...»
Ενώ το δράμα έρχεται στην αποκορύφωση του με την ερώτηση κόλαφο: «Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα φτιάξεις και εσύ την ζωή σου;»
Και εκεί που είσαι πλέον σίγουρος/η ότι η γυναίκα αυτή, δεν έχει καμία επαφή με το σήμερα και έχεις φτάσει στο αμήν, εκείνη ακριβώς την στιγμή γίνεται κάτι τόσο απλό, μα συνάμα τόσο μαγικό!
Σου χαμογελάει με τα μάτια λιγωμένα, μ’ ένα βλέμμα που ότι και αν σου έχει πει πριν τα σβήνει όλα, γιατί αυτά τα μάτια κρύβουν μια ασφάλεια που όσο και αν μεγάλωσες πάντα θα έχεις ανάγκη, την ασφάλεια της κατανόησης και της ανιδιοτελούς αγάπης…
Οι μανάδες έχουν το μοναδικό ταλέντο να μεταμορφώνονται αστραπιαία από επιθεωρητές Πουαρό σε αθώα, φοβισμένα κουνελάκια! Εκεί που λένε… λένε.. λένε… και νιώθουν ότι έχουν απόλυτο δίκιο, ξαφνικά σκάει σαν βόμβα μια σκέψη που είναι ικανή να τρομοκρατήσει κάθε μάνα, ότι μπορούν δηλαδή τα λεγόμενα της να πληγώνουν το καμάρι της και η μετάλλαξη επανέρχεται σε κλάσματα δευτερολέπτου! Τσιμουδιά μετά …
Όσο περνούν τα χρόνια, μεγαλώνοντας –πολλές φορές ακόμα και με δυσκολία- απογαλακτίζομαι και κάνω τις δικές μου επαναστάσεις, καταφέρνω και την αμφισβητώ και τότε αισθάνομαι ένα σκαλί πιο πάνω, νιώθω πως έκανα το βήμα και πως ανήκω σε μια νέα γενιά πιο ανοιχτόμυαλη, πιο προχωρημένη, πιο μοντέρνα και τόσα άλλα σημαντικότατα για μένα επίθετα στον συγκριτικό βαθμού.
Όταν όμως θέλω να θυμηθώ πως είναι η αγάπη, η πρώτη μου, αυθόρμητη επιλογή είναι να νιώσω την αίσθηση της αγκαλιάς της, να μυρίσω το άρωμα της- γιατί όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση πραγματικά «Μυρίζει μανούλα»!
Η μάνα όχι μόνο ως οντότητα, αλλά και ως ιδέα είναι όπως η αγάπη, ανεξάντλητη, αέναη, επιμένει και υπομένει, ενώ δεν ξεχνά ποτέ να συγχωρεί και να δικαιολογεί ακόμα και την πιο ακραία συμπεριφορά….
Από το πρώτο μου κλάμα ως και το χθεσινό… το χάδι σου είναι παυσίπονο μανούλα μου…
Σ’ ευχαριστώ για όλα και πρώτα από όλα που μ’ έμαθες πώς να αγαπάω και να δακρύζω…

TYLKO TY MAMO-μια ανασα by pisinos

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply