300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Και σενάριο για Βουλή με 285 αν φύγει ο ΛΑΟΣ!


Πολιτικό μπάχαλο θα προκληθεί στην περίπτωση που κάνει πράξη την σκέψη του...
ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης περι παραίτησης όλων των βουλευτών του ΛΑΟΣ καθώς θα οδηγούμασταν μεν σε «τοπικές» εκλογές αλλά αυτές θα λάμβαναν χώρα σε περιφέρειες όπως αυτές της Α’ και Β’ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης που στην ουσία περιλαμβάνουν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος!

Αναλυτικά, αν παραιτούνταν οι δεκαπέντε βουλευτές του ΛΑΟΣ τότε την θέση τους την αναπληρώνουν οι επιλαχόντες του κόμματος που αντιστοιχούν σε κάθε εκλογική περιφέρεια Αν και αυτοί αρνηθούν το βουλευτικό αξίωμα, τότε οδηγούμαστε σε τοπικές εκλογές. Συγκεκριμένα, θα γίνουν εκλογές μόνο στις εκλογικές περιφέρειες που είχαν εκλεγεί οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων.

Το σχετικό παράδειγμα με την περίπτωση του κ. Δημήτρη Τσοβόλα το 1992 δεν είναι ακριβώς το ίδιο καθώς στις επαναληπτικές εκλογές που προέκυψαν ύστερα και από την παραίτηση των αναπληρωματικών. τα υπόλοιπα κόμματα αποφάσισαν να μην συμμετέχουν.

Ομως, τα κόμματα έχουν την δυνατότητα να αρνηθούν την συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες εκλογές διατηρώντας βέβαια τον αριθμό βουλευτών που κατέχουν και σήμερα.

Στο απίθανο σενάριο να αρνηθούν την συμμετοχή όλα τα κόμματα, τότε, και πάλι υπάρχει συνταγματική πρόνοια που λέει πως το κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργεί με πάνω από 200 βουλευτές και έως 300. Αρα, το γεγονός ότι θα έχουμε 285 βουλευτές (300 μείον τους 15 του ΛΑΟΣ) δεν επηρεάζει την λειτουργία του κοινοβουλίου.

Πάντως, πολλαπλά ερωτηματικά δημιουργούνται γύρω από τη νέα τακτική που ακολουθεί ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως σκέφτεται να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή.

Λίγες ώρες μετά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε και συνάντησε τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, δίνοντας την εντύπωση πως επιθυμεί να τον ενημερώσει σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης απέφυγε να ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης. Προέβη όμως σε δήλωση με νόημα, λέγοντας: «Θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και δίνοντας περισσότερη τροφή στα σενάρια, που θέλουν να παίρνει τους βουλευτές του και να αποχωρεί και που ο ίδιος με μαεστρία είχε δημιουργήσει.

Τελικά, το περιεχόμενο της συζήτησης έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα από τον κ. Πετσάλνικο. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως ο κ. Καρατζαφέρης τον συνάντησε, προκειμένου να μάθει για πιο λόγο έχει αναβληθεί τέσσερις φορές η προ ημερησίας διάταξη, όπου θα συζητούνταν το δημογραφικό!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply