300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ξύλο στο Τορίνο για την υπεραταχεία σιδηροδρομική γραμμή (vid)


Πενήντα είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των τραυματιών από επεισόδια που συνέβησαν στο Τορίνο της Ιταλίας, την Κυριακή (3/7) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη μη κατασκευή υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία.
Ο λόγος που αντιδρούν οι κάτοικοι κατά της κατασκευής είναι επειδή πιστεύουν πως θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο περιβάλλον.

Πέντε άτομα συνέλαβε η αστυνομία ενώ έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο εργοτάξιο. Ορισμένοι ωστόσο κατάφεραν να περάσουν τους φράχτες ασφαλείας και να μπουν στο χώρο.

Υπενθυμίζεται πως το 2001 Γαλλίακαι Ιταλία υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής η οποία θα προσφέρει γρηγορότερη και πιο σύγχρονη σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στο σχέδιο, του οποίου το κόστος φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αντιδράσεις διογκώθηκαν με αποτέλεσμα να έχουν συσταθεί πολλές οργανώσεις και κινήματα τα οποία έχουν ταχθεί κατά της κατασκευής.


Protests against plans for a high-speed..... by nocommenttv
Η αστυνομία από την πλευρά της ισχυρίζεται πως αρκετοί από αυτούς που συμμετείχαν στις συγκρούσεις βλέπουν τη διαδήλωση ως μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν ταραχές. Υπογράμμισε δε πως πολλοί από τους ταραξίες ήρθαν στην Ιταλία από άλλα κράτη. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply