300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Ασφαλής στάθμευση του αυτοκινήτου

Σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους, παρκάροντας σωστά


Η υπόθεση παρκάρισμα για εμάς τους Έλληνες έχει εξελιχθεί σε πολύ πιο απλή διαδικασία από ό,τι πραγματικά είναι. Και αυτό γιατί συνήθως τηρούμε μόνο ένα μικρό ποσοστό ή και κανέναν από τους κανόνες ασφαλείας. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να παρκάρουμε σωστά, σεβόμενοι τον εαυτό μας, τους άλλους, αλλά και το ίδιο μας το αυτοκίνητο.


Τα πεζοδρόμια είναι για τους ανθρώπους που περπατάνε. Αν σταθμεύουμε εκεί, αναγκάζουμε τους πεζούς να κατέβουν στο δρόμο και να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα.


Χρήση του φλας
Όταν εντοπίσουμε τη θέση που θέλουμε να σταθμεύσουμε, οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε το φλας, προκειμένου να ειδοποιήσουμε τους γύρω -και ειδικά το αυτοκίνητο πίσω μας- για την πρόθεση που έχουμε. Οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούν τα λεγόμενα "αλάρμ" για το σκοπό αυτό, επιλογή που δεν είναι η καλύτερη. Τα αλάρμ πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης ή κινδύνου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το φλας αρκεί.


Κοιτάμε πάντα τη σήμανση
Η σήμανση για τη στάση και τη στάθμευση στους ελληνικούς δρόμους δεν είναι παράλογη. Το απαγορευτικό -για τη στάθμευση- σήμα έχει πάντα λόγω ύπαρξης και πρέπει να το σεβόμαστε. Εν τω μεταξύ, στα κέντρα πολλών αστικών κέντρων της χώρας λειτουργεί πλέον μόνιμα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Αν δεν είμαστε σίγουροι, καλό είναι να ρωτήσουμε.


Προσέχουμε την πόρτα...
Κι ενώ μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε σταθμεύσει σωστά, οφείλουμε να κοιτάξουμε τον καθρέφτη, πριν ανοίξουμε την πόρτα. Ακόμη και σε φαρδύ δρόμο, μπορεί κάποια μοτοσικλέτα να κινείται πολύ δεξιά, με κίνδυνο να την χτυπήσουμε αν δεν είμαστε προσεκτικοί.


Κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος, αλλά και αφού έχουμε σταθμεύσει πρέπει να...


• Μην εξέχει το αυτοκίνητό μας στο δρόμο


• Μην πατάμε πάνω σε πεζοδρόμιο. Όπως το λέει και η λέξη, το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς. Το να το πατάμε δείχνει έλλειψη παιδείας, αλλά και σεβασμού


• Μην είμαστε σε γωνία ή σε ράμπα αναπήρων. Τα τελευταία χρόνια οι δήμοι της χώρας φρόντισαν να δημιουργήσουν ράμπες στα πεζοδρόμια, ώστε ν' ανεβοκατεβαίνουν τα καροτσάκια των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Εκεί απαγορεύεται αυστηρά το παρκάρισμα


• Μην πατάμε φρεάτιο. Τα φρεάτια εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς απορρόφησης των υδάτων από τους δρόμους. Αν εμείς παρκάρουμε πάνω σε αυτά, μπορεί να εμποδίζουμε το νερό να καταλήγει σε αυτά. Παράλληλα, πολλά από τα φρεάτια είναι κακοφτιαγμένα και ενδέχεται να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος του αυτοκινήτου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply