300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Χανς-Βέρνερ Ζιν: "Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη"

Σε αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo, καθηγητής Οικονομικών και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς-Βέρνερ Ζιν, είναι ήδη χρεοκοπημένη.
Σταματημό δεν έχουν τα δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας και αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας με τον κ. Ζιν να υποστηρίζει στο Reuters πως δεν είχαν αποτελέσματα οι προσπάθειες των Ευρωπαίων για διάσωση της χώρας.

"Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Πρέπει να βάλουμε το χρέος στο τραπέζι και να απελευθερώσουμε κάπως αυτή τη χώρα από αυτό το μεγάλο βάρος του χρέους", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

ι δανειστές θα πρέπει στο μεταξύ να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. Οι πιστωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να παίρνει χρήματα απερίσκεπτα από όλο τον κόσμο όταν υπάρχει η υπόσχεση υψηλών αποδόσεων".

Από την πλευρά του, το περιοδικό Spiegel αναφέρει πως υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θεωρούν πως η ΕΚΤ έχει αμφιβολίες για το αν η χώρα μας θα μπορέσει να ικανοποιήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους και πρότειναν την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Από την πλευρά της, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με δηλώσεις εκπροσώπων αποκλείουν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης.

Στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι, ο Χανς-Βέρνερ Ζιν είχε πει πως σε περίπτωση που το 2013 η Ελλάδα δεν καταφέρει να  αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της τότε ο νέος μηχανισμός της Ευρώπης θα πρέπει να παρέμβει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply