300x80

Photobucket

Για να διαφήμιση επικοινωνήστε μαζί μας..

Breaking News

Νεκρός απο πυρά Αμερικανών ο Οσάμα Μπιν Λάντεν (live+vids)

«Σήμερα το πρωί είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλον τον κόσμο, ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν επιχείρησης, που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (02/05) ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Εκατοντάδες Αμερικανοί έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από το Λευκό Οίκο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Αμερικής.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντενσκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι 4 ενήλικες εκτός του Οσάμα μπιν Λάντενσκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιδρομής στο Πακιστάν και πως ένας από αυτούς είναι γιος του Mπιν Λάντεν, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

 Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του Λάντεν θέτει την αλ Κάιντα σε "φθίνουσα πορεία" και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει.

Ενας αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) επιβεβαίωσε  στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια μίας "πολύ ευαίσθητης επιχείρησης", χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει αμέσως περισσότερες πληροφορίες.

"Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος τηςISI που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον τόπο ή τον τρόπο που σκοτώθηκε ο επικεφαλής της αλ Κάιντα.

Δείτε live μετάδοση από το Al Jazzera για το θάνατο του Μπιν Λάντεν






Al Jazeera English by livestation
Οταν ρωτήθηκε για το αν η πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών πήρε μέρος στην επιχείρηση δήλωσε: "Ηταν μία επιχείρηση πολύ ευαίσθητης φύσης όσον αφορά τις πληροφορίες". 

Πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντονσε πρόσφατες δηλώσεις της, είχαν επισημάνει τα τελευταία χρόνια ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται στην απομονωμένη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Λάντεν.

"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

US Government Announces Bin LadenDead on NBC News by stevefoulk

Διάγγελμα Ομπάμα

Όπως δήλωσε στο έκτακτο διάγγελμά του ο Ομπάμα, ο επικεφαλής της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών.
«Αποδόθηκε δικαιοσύνη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την ανακοίνωση του θανάτου του «επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών».

president obama addresses the nation on osama... by regioenatlanta1Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης.

Bin Laden's death affects the world by CNN_International
Εκατοντάδες Αμερικανοί βρίσκονται έξω από το Λευκό Οίκο, πανηγυρίζοντας την είδηση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ σύμφωνα με ανταποκριτή του Γερμανικού Πρακτορείου, το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου.
Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Μπους: "Κοσμοϊστορικό" γεγονός 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό".
"Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.
"Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για όλον τον κόσμο", δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

"Η είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για τους όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν υπεύθυνος για τις χειρότερες τρομοκρατικές ωμότητες: την 11η Σεπτεμβρίου (2001) και τόσες άλλες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλούς Βρετανούς", τόνισε ο Κάμερον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοιχτόμυαλο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply